Απρίλιος 8, 2020

Ζήσε μια οικογενειακή Κυριακή στην Τεχνόπολη από το σπίτι σου

Απίθανες online δράσεις με εικαστικά παιχνίδια, κουίζ, θέατρο, ξενάγηση και video games με θέμα την Αθήνα για οικογένειες με παιδιά από 4 ετών.

Ο θεμός Κυριακές στην Τεχνόπολη ανανεώνει το ραντεβού τους με το κοινό, αυτήν τη φορά μέσα από συναρπαστικές δράσεις στις οποίες έχουν όλοι πρόσβαση μέσω Διαδικτύου. Η Κυριακή 12 Απριλίου έχει θέμα «Athens for all» και είναι αφιερωμένη στην πόλη της Αθήνας για δύο σημαντικούς λόγους: το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου επιθυμεί έτσι να τιμήσει την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο τη 18η Απριλίου, αλλά και να μνημονεύσει το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Το Παιδί η Πόλη και τα Μνημεία που φέτος κλείνει 4 χρόνια δραστηριότητας και έχει αναδείξει τα μνημεία και τα τοπόσημα της πόλης μέσα από τα μάτια των μαθητών του δήμου της Αθήνας.

Μέσα από απίθανες online δράσεις και με τη βοήθεια των ανθρώπων του Μουσείου, γονείς και παιδιά από 4 έως 11 ετών θα ανακαλύψουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο την πόλη τους, τα σημαντικά μνημεία της, τη γειτονιά τους και βέβαια την Τεχνόπολη, η οποία στεγάζεται στους χώρους ενός παλιού εργοστασίου φωταερίου που αποτελεί ένα σπάνιο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς. Έτσι, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αθήνα και τα μνημεία της, να ανακαλύψουν την αξία που έχει να τα επισκεπτόμαστε, να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε.

Οι δράσεις θα είναι διαθέσιμες online από την Κυριακή στις 12 Απριλίου στις 11.00 π.μ. στο επίσημο site του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.