Ιούνιος 30, 2020

Ξεκινούν οι συναυλίες με παρουσία κοινού στο ΚΠΙΣΝ: ποιοι είναι οι πρώτοι καλεσμένοι που θα τραγουδήσουν

Με τρεις ξεχωριστούς Έλληνες καλλιτέχνες συνεχίζονται τον Ιούλιο οι συναυλίες #snfccAtHome, που θα είναι ανοιχτές για περιορισμένο αριθμό θεατών.

Vassilikos, Φοίβος Δεληβοριάς και Βαγγέλης Γερμανός θα βρεθούν κατά σειρά στις 2, 9 και 16 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στη σκηνή του Θόλου στο Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, για πρώτη φορά με την παρουσία περιορισμένου κοινού. Η δυνατότητα παρακολούθησης των τριών συναυλιών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό θεατών με την προαγορά εισιτηρίου, ενώ οι υπόλοιποι θεατές θα έχουν την επιλογή να παρακολουθήσουν τις τρεις συναυλίες διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

φωτό: Ευτυχία Βλάχου

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου, ο Vassilikos θα εμφανιστεί μαζί με τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο στις ενορχηστρώσεις και τη σύμπραξη του Ventus Ensemble. Θα παρουσιάσει το «Κολάζ», μια μουσική αναδρομή της πορείας του με διαφορετικές εκτελέσεις των καλύτερων στιγμών του. Επιλέγοντας τραγούδια από το ξεκίνημά του με τους Raining Pleasure και τις διασκευές του άλμπουμ «Vintage» ως το πρόσφατο προσωπικό του άλμπουμ «Amazing Grey», που αναδείχτηκε σε μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2019. Ανοιχτός πάντα σε νέες προκλήσεις, ο Vassilikos δεν έχει διστάσει στη μουσική του πορεία να διασκευάσει τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη στο «Sunday Cloudy Sunday» και να συνεργαστεί με ονόματα όπως η Δήμητρα Γαλάνη.

φωτό: Τσάρλι Μάκκος

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου, ο Φοίβος Δεληβοριάς καταφτάνει με μια επιλογή από τα πιο γνωστά του τραγούδια μαζί με ολοκαίνουργια κομμάτια από τον νέο του προσωπικό δίσκο που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Στη σκηνή του Θόλου θα συνθέσει ένα πρωτότυπο διαδικτυακό σκηνικό άλμπουμ, ξεκινώντας από το 1989 και φτάνοντας μέχρι την απρόσμενη νέα πραγματικότητα. Θα χαρτογραφήσεις την πόλη, θα ψυχογραφήσει ανοίκειους και τυπικούς χαρακτήρες και θα αναδείξει στιγμιότυπα με μυθιστορηματική ακρίβεια. Μαζί τους θα έχει τον Κωστή Χριστοδούλου στα πλήκτρα, τον Σωτήρη Ντούβα στα ντραμς και την τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη.

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου, ο Βαγγέλης Γερμανός ανακεφαλαιώνει με τη σειρά του μια μακρόχρονη πορεία που ξεκίνησε στις αρχές των ’80s με το άλμπουμ «Τα Μπαράκια» σε παραγωγή του Διονύση Σαββόπουλου. Τραγούδια σαν αεράκι με αφοπλιστικά καθαρές μελωδίες πάνω σε ερωτοχτυπημένες ιστορίες στην παράδοση της ροκ μπαλάντας. Στη συναυλία του στο ΚΠΙΣΝ, ο Βαγγέλης Γερμανός, μόνος επί σκηνής, θα παίξει με την ακουστική του κιθάρα επιλογές από την ιστορία του αντικατοπτρίζοντας με αμεσότητα τις ανθρώπινες σχέσεις σε τραγούδια που ενοποιούν καθολικά και αιώνια ζητήματα.

Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία του Vassilikos ξεκινά σήμερα Τρίτη 30/6. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 θέσεις. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ (μειωμένο 5€), ενώ η προπώληση γίνεται ηλεκτρονικά εδώ και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμεία ΕΛΣ). Για τις επόμενες δύο συναυλίες η έναρξη της προπώλησης θα ανακοινωθεί σύντομα.