Μάιος 30, 2020

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μας βάζει στο παρασκήνιο της πρώτης του αριστοφανικής κωμωδίας

Ο γνωστός πρωταγωνιστής έχει ανεβάσει ένα βίντεο με backstage υλικό από τους «Βατράχους» του ΚΘΒΕ

Το 2003, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έπαιξε στην πρώτη αριστοφανική κωμωδία της καριέρας του αλλά και πάτησε για πρώτη φορά στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ερμηνεύοντας το ρόλο του Ξανθία στους «Βατράχους». Την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σκηνοθέτησε ο Σωτήρης Χατζάκης, τη χορογραφία υπέγραψε ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ενώ συμπρωταγωνιστές του Χαραλαμπόπουλου ήταν ο Χρήστος Στέργιογλου, ο Σίμος Κακάλας, η Ελένη Ουζουνίδου και ο Αλέξανδρος Μυλωνάς.

Με μια DV κάμερα στο χέρι, ο ηθοποιός κατέγραψε στιγμιότυπα από τις πρόβες, την περιοδεία και τις παραστάσεις, που μόνταρε με κέφι για να μοιραστεί μαζί μας τις αναμνήσεις του από αυτή την εμπειρία. Στο σημείωμά του που συνοδεύει το βίντεο, ο Χαραλαμπόπουλος μιλάει για το «υπέροχο δώρο» που του έκανε το ΚΘΒΕ να συμμετάσχει σε αυτή την παραγωγή και λέει πως «το θέατρο ξέρετε δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μάτσο μαγικές στιγμές που ριζώνονται στη μνήμη σας από κάτι μαγεμένους ανθρώπους κι αυτή λοιπόν είναι η μαγεία όπως την είδαν τα δικά μου μάτια».

Στο υστερόγραφο σημειώνει τα εξής: «Σʼ αυτή την ταινία θα διακρίνετε χαρά για δημιουργία, χαρά για το ταξίδι. Μην μπερδευτείτε, γιατί κάθε χαρά κρύβει από πίσω πολύ κόπο, πόνο, δυσκολίες κι εντάσεις. Θυμίζει λίγο ντοκιμαντέρ αλλά δεν είναι, γιατί ήθελα να δώσω μόνο χαρά, κυρίως σʼ αυτούς που συμμετείχαν σʼ αυτό το ταξίδι. Τώρα χαρά μου θάταν να πάρετε κι εσείς».