Σεπτέμβριος 5, 2019

Του Κουτρούλη ο γάμος θα γίνει στην πρώτη σκηνοθεσία της Σμαράγδας Καρύδη

Η γνωστή ηθοποιός παίρνει το σκηνοθετικό βάπτισμα του πυρός με την κλασική πολιτική σάτιρα του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή.

Ήρθε η ώρα να κάνει η Σμαράγδα Καρύδη το πέρασμα στη σκηνοθεσία. Η πρώτη της απόπειρα γίνεται στη σκηνή του Νέου Θεάτρου Κατερίνα Βασιλάκου τον Οκτώβριο με την πολιτική σάτιρα «Του Κουτρούλη ο Γάμος», στην οποία επίσης πρωταγωνιστεί, χορεύει και τραγουδάει μαζί με τον Νίκο Κουρή.

Ο Φαναριώτης λόγιος Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής έγραψε το έργο επηρεασμένος από τον Μολιέρο και τον Αριστοφάνη, και το παρουσίασε το 1845. Σε αυτό σχολιάζει τα κοινωνικά ήθη της εποχής μέσα από την ιστορία του Μανόλη Κουτρούλη, ενός ευκατάστατου ράφτη από τη Σύρο, ο οποίος δέχεται την πρόκληση της φιλόδοξης Ανθούσας να εγκαταλείψει τη ραπτική και να γίνει υπουργός προκειμένου να την παντρευτεί. Καταφέρνει να πείσει τους πάντες πως το έχει πετύχει, όμως η απάτη του αποκαλύπτεται.

Εκτός από τη σκηνοθεσία της Καρύδη και το πρωταγωνιστικό δίδυμο, δυνατό selling point της παράστασης είναι η μουσική του Μίνωα Μάτσα. Το θίασο συμπληρώνουν οι Κώστας Κορωναίος, Ευγενία Σαμαρά, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιώργος Ψυχογιός, Βασίλης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Τσώτσης, Γιώργος Σουλεϊμάν, Τάσος Ροδοβίτης, Αντώνης Κυριακάκης και Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος.

Η παράσταση ξεκινάει στις 23 Οκτωβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου. Δες το teaser: