Ιούνιος 22, 2020

Το Χαλάνδρι έχει πάρει τα πάνω του! 3 καινούργια μπαρ που άνοιξαν μετά την καραντίνα

Η κινητικότητα στην πιάτσα είναι και πάλι ζωηρή, με τον κόσμο να κυκλοφορεί αθρόα όλες τις μέρες της εβδομάδας και νέα openings να διεκδικούν το ενδιαφέρον του – όλα μέσα σε εμπορικά κέντρα για να μην ξεχνιόμαστε ότι βρισκόμαστε στο Χαλάνδρι.

Macaw Bar Tropicana

Δύο bartenders που μας έχουν φτιάξει ποτά σε σοβαρές μπάρες της πόλης, ο Κωνσταντίνος Στεφανάκης και ο Σπύρος Τσοπελάκος, βρίσκονται πίσω από αυτό το μπαρ, την τοποθεσία του οποίου προδίδει μια βιτρίνα με ανάγλυφη ταπετσαρία με φτέρες, κλουβιά κι ένα παλιό έπιπλο με σκαλιστά tiki ποτήρια. Το Macaw Bar Tropicana είναι ένας συνδυασμός tiki bar, με μπάρα ντυμένη με ψάθα και κρεμασμένα μπαμπού, και παλιομοδίτικου αστικού σαλονιού με πολυθρόνες με κρόσια. Έχει και μια δόση παραδοσιακού boho, αφού στο πάτωμα απλώνονται κιλίμια και χρωματιστά μαξιλάρια για να κάτσεις. Σε αυτό το σκηνικό που μοιάζει με showroom παλαιοπωλείου, θα πιεις Zombie, Mai Tai και Mary Pickford, καθώς και μπίρες Λατίνα και Blame the Sun. Προς το παρόν σερβίρεται μόνο πίτσα για φαγητό, αλλά ετοιμάζεται ένα μενού με γεύσεις από τις χώρες της τροπικής ζώνης. Αξίζει να κάνεις μια στάση το πρωί για τον καλό καφέ τους.

Βάρναλη 2-4, 2106856916

 

Seven Drinks

Στη στοά του εμπορικού κέντρου Chalandri Center, όλες οι ώρες είναι ιδανικές για aperitivo. Σε αυτό το μικρό μπαρ με το ασπρόμαυρο πλακάκι και τις κόκκινες προθήκες για τα ποτά που εξέχουν από τον μαύρο τοίχο, έχουν ό,τι χρειάζεσαι για το καλοκαίρι: μια επιλογή από επτά spritz, που δεν έχουν ονόματα αλλά αριθμούς, ιταλική μπίρα Moretti και λίγες επιλογές κρασιού – εμείς θα ανοίγαμε μία φιάλη ροζέ Peplo του Σκούρα.

Ανδρέα Παπανδρέου 28, 2106825918

 

Bebidas

Στη στοά του εμπορικού κέντρου Τιτάνιο γινόταν έτσι κι αλλιώς χαμός λόγω Sixteen, αλλά τώρα που άνοιξε και το Bebidas νομίζεις ότι βλέπεις λαοθάλασσα. Νωρίς ο κόσμος συρρέει για καφέ, πίτσα, club sandwich, γεμιστά bagels και αυγά. Αργά το βράδυ, τα ηχεία παίζουν «Jump Around» και «Could You Be Loved», κι οι παρέες αράζουν γύρω από το φανοστάτη με τα άχυρα και τα ethnic φωτιστικά πίνοντας το φρέσκο La Luna με gin και αρώματα εσπεριδοειδών και το φρουτένιο Sesto με μάνγκο και ανανά.

Αγίας Παρασκευής 13, 2106826290