Μάιος 15, 2020

Το «Snowpiercer» του Μπονγκ Τζουν-χο έγινε σειρά και έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο Netflix

Η καταιγιστική ταινία του σκηνοθέτη των «Παρασίτων» μεταφέρεται στην τηλεόραση με τον ίδιο ως παραγωγό και πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Κόνελι.

Το 2013, πριν κατακτήσει τα φεστιβάλ, τα βραβεία και τα πλήθη με τα «Παράσιτα», ο Μπονγκ Τζουν-χο γύρισε το «Snowpiercer», μία δυστοπική περιπέτεια βασισμένη σε ένα γαλλικό graphic novel. Αυτό που τον ενθουσίασε στο project ήταν η ιδέα της σύγκρουσης των τάξεων, της μάχης για επιβίωση και της κοινωνικής διαστρωμάτωσης – ό,τι δηλαδή θα τον απασχολούσε αργότερα στα οσκαρικά «Παράσιτα». Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Τίλντα Σουίντον, ο Κρις Έβανς, ο Τζον Χαρτ και ο Εντ Χάρις.

To «Snowpiercer» αποφασίστηκε να γίνει σειρά με συμπαραγωγή του Netflix πριν γίνει ο χαμός με τα «Παράσιτα», με τον Μπονγκ Τζουν-χο να αναλαμβάνει ρόλο εκτελεστικού παραγωγού. Αν δεν έχεις δει την ταινία (κακώς!) η ιστορία τρέχει με χίλια, όπως και το τρένο μέσα στο οποίο εκτυλίσσεται. Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον, όταν έπειτα από ένα αποτυχημένο πείραμα για να ανακοπεί το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μια νέα εποχή παγετώνων έχει εξοντώσει σχεδόν κάθε ζωντανό οργανισμό πάνω στη Γη. Οι μόνοι επιζήσαντες είναι οι ταξιδιώτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης. Οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης», μην μπορώντας να ανεχθούν πλέον τις κακές συνθήκες διαβίωσης, επαναστατούν και επιχειρούν να πάρουν τον έλεγχο του κινητήρα, που η ελίτ της «πρώτης θέσης» θεωρεί «ιερό».

Στην τηλεοπτική εκδοχή, που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 25 Μαΐου, πρωταγωνιστεί η –βραβευμένη με Όσκαρ για το «Ένας Υπέροχος Άνθρωπος»– Τζένιφερ Κόνελι και ο Ντέιβιντ Ντιγκς, που τιμήθηκε με Grammy και Tony για το μιούζικαλ «Hamilton».

Δες το τρέιλερ της σειράς: