Απρίλιος 14, 2020

Το MoMA της Νέας Υόρκης θα σε κάνει εξπέρ στη μοντέρνα τέχνη με δωρεάν online μαθήματα

Καλλιτέχνες, σχεδιαστές και επιμελητές εκθέσεων σε μυούν στις ιδέες και το νόημα της μοντέρνας και της σύγχρονης τέχνης μέσα από τα έργα του νεοϋορκέζικου μουσείου.

Επειδή θα αργήσουμε να περάσουμε το κατώφλι μιας γκαλερί ή ενός μουσείου, πόσω μάλλον να ταξιδέψουμε στη Νέα Υόρκη, είναι ευκαιρία να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την επόμενη επαφή μας με τη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη. Το νεοϋορκέζικο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, που διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές στο είδος με έργα των Picasso, Matisse, Cezanne, Dali και Pollock, προσφέρει μέσα από την πλατφόρμα Coursera δωρεάν μαθήματα ιστορίας και φιλοσοφίας της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.

Καλλιτέχνες, σχεδιαστές και επιμελητές εκθέσεων αναλύουν έργα και εκθέσεις του μουσείου σε θεματικές ενότητες για την έννοια και το νόημα της σύγχρονης τέχνης, για τη μεταπολεμική αφηρημένη ζωγραφική, τη μόδα και την κατανόηση της τέχνης της φωτογραφίας. Τα μαθήματα διατίθενται δωρεάν, ενώ αν επιθυμείς να πάρεις βεβαίωση παρακολούθησης θα χρειαστεί να πληρώσεις ένα ποσό.

Τα online μαθήματα του MoMA είναι διαθέσιμα εδώ.