Ιούλιος 29, 2020

Το ΜεΖεν συναντά το Lost Athens: βολιώτικη τσιπουροκατάνυξη με προχωρημένους μεζέδες

Για μία και μόνο βραδιά, την Τρίτη 4 Αυγούστου, η ομάδα του βραβευμένου γαστρονομικού τσιπουράδικου σερβίρει τις άπαιχτες γύρες της στο Παγκράτι.

Το ΜεΖεν δεν είναι ένα τυπικό, τουριστικό τσιπουράδικο του Βόλου. Εκεί (και στη Θεσσαλονίκη) ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Αντρέας Διακοδημήτρης έχουν στήσει μία κατάσταση που με το ένα πόδι πατάει στην παράδοση αυτής της βολιώτικης συνήθειας και με το άλλο στους πειραματισμούς με τα υλικά και τους μεζέδες. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ (και δεν ξέρεις τι χάνεις!) την πικάντικη κόκκινη τυροσαλάτα για βούτες με το λαχταριστό τους ψημένο ψωμί με την πάπρικα, ή το κοκορέτσι από θράψαλο, τότε σπεύσε να κλείσεις τραπέζι στο Lost Athens, όπου η ομάδα του ΜεΖεν θα βρεθεί για μία και μόνο βραδιά, την Τρίτη 4 Αυγούστου.

Για την pop-up εμφάνισή τους στην κουζίνα του παγκρατιώτικου εστιατορίου, Χέλμης και Διακοδημήτρης θα σερβίρουν τέσσερις γύρες με εξαιρετικά τσίπουρα που θα συνοδεύονται από 17 μεζέδες, όπως πολίτικος τσίρος και σουτζουκάκια μπακαλιάρου από τα μπεστ σέλερ τους που δεν τα χορταίνουμε, και λουκάνικο σουπιάς και ταραμά καπνιστής ρέγγας που θα δοκιμάσουμε για πρώτη φορά. Για επιδόρπιο θα υπάρχει παλαιωμένο τσίπουρο με γλυκό με γιαούρτι, σοκολάτα και κρίταμο.