Απρίλιος 2, 2020

Το Μέγαρο Μουσικής έρχεται σπίτι σου με δωρεάν online παραστάσεις και συναυλίες

Το πρόγραμμα «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο» περιλαμβάνει μεταδόσεις παραγωγών που ενθουσίασαν όταν παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο.

Μετά τη θερμή υποδοχή της δωρεάν διαδικτυακής μετάδοσης συναυλιών από όλη την Ευρώπη σε συνεργασία με το European Concert Hall Organisation, το Μέγαρο Μουσικής επιστρέφει στις οθόνες των υπολογιστών και των κινητών συσκευών μας με μοναδικές παραγωγές του, που ενθουσίασαν στο παρελθόν κοινό και κριτικούς.

«Λούλου»

Το δωρεάν πρόγραμμα online μεταδόσεων «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο» ξεκινά το Σάββατο 4 Απριλίου στις 9:30 μ.μ. με την όπερα «Λούλου» του Άλαν Μπεργκ, ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης κλασικής μουσικής, που ανέβηκε το 2005 με την περίφημη Γερμανίδα υψίφωνο Μάρλις Πέτερσεν στον επώνυμο ρόλο.

«Μαγικός αυλός»

Στη συνέχεια, το Μέγαρο θα φιλοξενήσει στην «ψηφιακή» σκηνή του μεταξύ άλλων την όπερα «Ηλέκτρα» του Ρίχαρντ Στράους με τη διάσημη Ελληνίδα ντίβα της όπερας Αγνή Μπάλτσα (Σάββατο 11/4), μια παιδική διασκευή του «Μαγικού αυλού» του Μότσαρτ (Μεγάλη Τετάρτη 15/4), το γκαλά όπερας προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας «La Diva: 40 χρόνια» (Κυριακή του Πάσχα 19/4), καθώς και τη μονόπρακτη όπερα σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου «Η επιστροφή της Ελένης» (Τετάρτη 22/4), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου.

«Η επιστροφή της Ελένης»

Αν τις παρακολούθησες όταν πρωτοανέβηκαν, θέλεις σίγουρα να τις ξαναδείς κι αν όχι αξίζει σίγουρα να ανακαλύψεις αυτές τις παραγωγές. Ολόκληρο το πρόγραμμα και λεπτομέρειες για τις online μεταδόσεις, που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 9:30 μ.μ., θα βρεις εδώ.