Απρίλιος 26, 2020

Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι αποκαλύπτει τους θησαυρούς του σε μια δωρεάν online περιήγηση

Το μεγαλύτερο μουσείο της αραβικής χερσονήσου περιλαμβάνει από αντικείμενα αρχαίων πολιτισμών μέχρι μοντέρνα ζωγραφική.

Το Λούβρο στο Άμπου Ντάμπι δεν είναι απλώς ένα παράρτημα του παρισινού Λούβρου, αλλά το μεγαλύτερο μουσείο της αραβικής χερσονήσου. Μόνο και μόνο το κτήριο, που σχεδίασε ο Ζαν Νουβέλ, είναι άξιο θαυμασμού: μοιάζει με μια πλωτή δομή και έχει μία αραχνοειδή στέγη μέσα από την οποία φιλτράρεται το φως του ήλιου.

Η βασική συλλογή, καθώς και οι περιοδικές εκθέσεις, στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα διάλογο ανάμεσα στην τέχνης της Ανατολής και της Δύσης, ενώ είναι προσαρμοσμένες στη μουσουλμανική κοινωνία. Η εικονική περιήγηση στο μουσείο περιλαμβάνει μία σειρά εκθεμάτων που παρουσιάζονται αναλυτικά με κείμενα, βίντεο, φωνητικές ξεναγήσεις και δραστηριότητες σχετικές με κάθε έκθεμα. Θα δεις από κεφαλές του Βούδα και αντικείμενα των Μάγια μέχρι αρχαιοελληνικές Σφίγγες και πίνακες του και πίνακες του Πιέτ Μοντριάν, ενώ συνεχώς προστίθενται νέα online εκθέματα.

Ξεκίνα την ξενάγηση εδώ και κατέβασε το app του Λούβρου του Άμπου Ντάμπι στο Google Play ή στο App Store για να ανακαλύψεις περισσότερους θησαυρούς. Δες επίσης ένα βίντεο για την κατασκευή του μουσείου.