Σεπτέμβριος 11, 2020

To Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο online

Για πρώτη φορά, το μακρόβιο κινηματογραφικό φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να το παρακολουθήσει από οπουδήποτε ψηφιακά.

Το Φεστιβάλ Δράμας 2020 επιστρέφει από τις 20 ως τις 26 Σεπτεμβρίου στον φυσικό του χώρο, το σινεμά, και ανυπομονεί να υποδεχθεί το κοινό του στον θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρο, τα Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Παράλληλα, για πρώτη φορά, θα στηθεί ένα drive-in δίπλα στο Γήπεδο Κραχτίδη.

Και drive-in θα στηθεί για το φετινό φεστιβάλ

Δεδομένων ωστόσο των νέων πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας, το Φεστιβάλ Δράμας προσφέρει στο κοινό του, για πρώτη φορά στην ιστορία του, και τη δυνατότητα online θέασης όλου του φετινού προγράμματός μέσα από τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του.

Για πρώτη φορά, διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας γίνεται διαθέσιμη στο ελληνικό κοινό και μπορεί ο καθένας με το email του να δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό δωρεάν και να παρακολουθήσει το φεστιβάλ online.

Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις ταινίες που συμμετέχουν της 43ης διοργάνωσης (και στα τρία διαγωνιστικά προγράμματα), θα μπορούν να γνωρίσουν τους σκηνοθέτες και τους συντελεστές τους και φυσικά να δουν το σύνολο των 89 ταινιών.

Θα μπορούν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας για το βραβείο του κοινού και για τα τρία διαγωνιστικά προγράμματα του φεστιβάλ – επιτρέπεται μία μόνο ψήφος σε κάθε διαγωνιστικό πρόγραμμα για κάθε μοναδικό χρήστη.

Θα έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα σχόλιά τους για κάθε ταινία και να συνομιλήσουν διαδραστικά με άλλους χρήστες. Σημειώνεται ότι τα emails των χρηστών δεν εμφανίζονται ούτε κοινοποιούνται σε τρίτους.

Θα παρακολουθούν σε live streaming τις σημαντικότερες στιγμές του φεστιβάλ, όπως οι τελετές έναρξης και λήξης, η απονομή βραβείων, ομιλίες, masterclasses, καθώς και το Pitching Lab, που φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Θα έχουν την επιπλέον δυνατότητα να δουν επιλεγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μέσα από το πρόγραμμα «Ελληνικό animation: Από την εκπαίδευση στην επαγγελματική παραγωγή μικρού μήκους», στην ενότητα Focus on Animation.

Για να εγγραφείς στη διαδικτυακή πλατφόρμα του 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας από τις 20 Σεπτεμβρίου, πήγαινε εδώ.