Δεκέμβριος 2, 2019

Tο Φεστιβάλ Κιθάρας του Χαλκηδόνιου Ωδείου είναι ένα μοναδικό μουσικό τριήμερο με ρεσιτάλ και σεμινάρια

Οι δύο παγκοσμίου φήμης σολίστες Aniello Desiderio και Zoran Dukic θα μας μυήσουν στα μυστικά και τον ήχο της κλασικής κιθάρας. Η κράτηση θέσεων ξεκίνησε με προνομιακές τιμές μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

Μια σπάνια ευκαιρία για όσους ασχολούνται με την κλασική κιθάρα δίνει το τριήμερο Φεστιβάλ Κιθάρας που διοργανώνει το Χαλκηδόνιο Ωδείο. Τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς (6-8/3), φιλοξενεί τον Ιταλό Aniello Desiderio και τον Κροάτη Zoran Dukic, δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στο παγκόσμιο στερέωμα της κλασικής κιθάρας, οι οποίοι θα δώσουν ρεσιτάλ αλλά και masterclasses, αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά του συγκεκριμένου μουσικού οργάνου.

Το πρότυπο μουσικό εκπαιδευτήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνεχίζει την πλούσια δράση του με ένα φεστιβάλ που απευθύνεται τόσο σε απλούς ακροατές που γοητεύονται από τον ήχο της κλασικής κιθάρας όσο και σε σολίστ ή μαθητές κιθάρας κάθε επιπέδου. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Όλα τα σεμινάρια και οι συναυλίες θα γίνουν στο Χαλκηδόνιο Ωδείο (Δεκελείας 71 & Σ. Σταματιάδη 2).

Οι δύο μουσικοί που πρωταγωνιστούν στο Φεστιβάλ Κιθάρας έρχονται με διεθνείς τίτλους και περγαμηνές, αλλά και θριαμβευτική πορεία στο χώρο της κλασικής κιθάρας.

Ο Aniello Desiderio, για τον οποίο ο jazz θρύλος Chick Corea δήλωσε «Για την ακρίβεια, με συγκλόνισε!» και ο διάσημος μαέστρος Lorin Maazel είπε ότι «Τώρα ξέρω τον πραγματικό ήχο της κιθάρας!», σε ηλικία οκτώ ετών έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ, κάνοντας τους κριτικούς να μιλούν για ένα «παιδί-θαύμα», μια «ιδιοφυία», ένα «φαινόμενο». Έχει κερδίσει 18 πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων τα 1α βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας της Αβάνας (1988), στον Διεθνή Διαγωνισμό Francisco Tárrega (1992), στον Διεθνή Διαγωνισμό Città di Sanremo (1994) καθώς και στον Διεθνή Διαγωνισμό Doña Cristina «J. J. Guerrero» (1994). Δίνει ρεσιτάλ και εμφανίζεται ως σολίστ με ορχήστρες σε Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Karnegie Hall, Palau de Musica, Munich Philarmonie, Radio France, Opera House Wien. Το 1999, η γερμανική τηλεόραση έκανε ένα αφιέρωμα-πορτρέτο του Aniello Desiderio, το οποίο παρουσιάστηκε σε όλη την Ευρώπη. Ηχογραφεί για την Frame, Waku Music, Koch-Universal και από το 2006 για τη δική του εταιρεία, Adoro Records. Δίνει θερινά masterclass στη Διεθνή Ακαδημία Mozarteum στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Το 2017 έβγαλε τον πιο πρόσφατο δίσκο του με τίτλο «Nocturnal».

 

Ο Zoran Dukic είναι ένας από τους εξέχοντες κιθαρίστες της εποχής μας. Οι εμφανίσεις του είτε σε ρεσιτάλ είτε ως σολίστ με ορχήστρα αφήνουν μεγάλο αντίκτυπο σε κοινό και κριτικούς. Αποφοίτησε από τη Μουσική Ακαδημία του Ζάγκρεμπ υπό τον Darko Petrinjak και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Hochschule für Musik της Κολονίας. Μεταξύ του 1990-1997 κέρδισε σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι ο μόνος κιθαρίστας που κέρδισε και στους δύο διαγωνισμούς Andres Segovia, στη Γρανάδα και στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Στον μεγαλύτερο κιθαριστικό διαγωνισμό της Μαδρίτης έλαβε, παρουσία της βασιλικής οικογένειας, το ειδικό βραβείο για την ερμηνεία ισπανικής μουσικής, το οποίο για πρώτη φορά απονεμήθηκε σε μη Ισπανό. Παρόλο που έχει τοποθετήσει τη μουσική του Bach στο κέντρο της μουσικής του ζωής, διακατέχεται ταυτόχρονα από θαυμασμό για τη σύγχρονη δημιουργία ερμηνεύοντας τα έργα των Takemitsu, Henze, Reily, Carter και πολλών άλλων. Έχει επίσης έντονα στο ρεπερτόριό του το ισπανικό και νοτιοαμερικανικό μουσικό ιδίωμα, πυρήνα του κιθαριστικού ρεπερτορίου. Οι κριτικοί έχουν γράψει ότι «ο ήχος που δημιουργεί είναι εξίσου αξιοθαύμαστος όσο η παλέτα της έκφρασης και της κομψότητας που διακρίνει το παίξιμό του», καθώς και ότι «επιδεικνύει θεαματική δεξιοτεχνία μαζί με μεγάλη ωριμότητα και δυνατή έμπνευση».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κιθάρας στο Χαλκηδόνιο Ωδείο

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020
6 .00 μ.μ.-9.00 μ.μ. Σεμινάριο-Masterclass με τον Zoran Dukic

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020
10.00 π.μ.-2.00 μ.μ. Σεμινάριο-Masterclass με τον Zoran Dukic
8.00 μ.μ. Συναυλία του Aniello Desiderio

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020
10.00 π.μ.-2.00 μ.μ. Σεμινάριο-Masterclass με τον Aniello Desiderio
3.00 μ.μ.-7.00 μ.μ. Σεμινάριο-Masterclass με τον Aniello Desiderio
8.00 μ.μ. Συναυλία του Zoran Dukic

Προνομιακές τιμές για κρατήσεις μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μόνο τις συναυλίες:
Εισιτήριο και για τις δύο συναυλίες 40€
Εισιτήριο για μία συναυλία 25€

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν όλο το Φεστιβάλ (συναυλίες και masterclasses) υπάρχουν τα εξής πακέτα:
1. Ακροατής Φεστιβάλ (περιλαμβάνει: εισιτήρια και για τις δύο συναυλίες και είσοδος ως ακροατής σε όλα τα σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 14 ωρών): 90€
2. Ενεργός συμμετέχων Φεστιβάλ (περιλαμβάνει: εισιτήρια και για τις δύο συναυλίες, είσοδος ως ακροατής σε όλα τα σεμινάρια και ένα 45λεπτο μάθημα σε masterclass παρουσία ακροατηρίου): 150€
3. Ενεργός συμμετέχων Φεστιβάλ με 2 μαθήματα (περιλαμβάνει: εισιτήρια και για τις δύο συναυλίες, είσοδος ως ακροατής σε όλα τα σεμινάρια και δύο 45λεπτα μαθήματα σε masterclass παρουσία ακροατηρίου): 190€

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μόνο τα Masterclass υπάρχουν τα εξής πακέτα:
1. Ενεργός συμμετέχων σε ένα επτάωρο masterclass (περιλαμβάνει: ένα μάθημα 45 λεπτών σε masterclass παρουσία ακροατηρίου είτε με τον Aniello Desiderio είτε με τον Zoran Dukic και ακροατής στο ίδιο masterclass): 85€
2. Ενεργός συμμετέχων σε όλα τα masterclasses (περιλαμβάνει: ένα μάθημα 45 λεπτών σε masterclass παρουσία ακροατηρίου και ακροατής σε όλα τα masterclasses με τον Aniello Desiderio και τον Zoran Dukic): 125€
3. Ακροατής σε όλα τα masterclass: 80€
4. Ακροατής σε ένα επτάωρο σεμινάριο-masterclass είτε με τον Aniello Desiderio είτε με τον Zoran Dukic: 55€

Ο λογαριασμός τραπέζης για κράτηση θέσης είναι ο εξής: Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR6101710460006046138329811 στο όνομα Αθανάσιος Ζύλης (αν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα επιβαρύνεστε με τυχόν έξοδα τραπέζης). Σημειώστε ότι πριν την κατάθεση είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία με το ωδείο για το αν υπάρχουν κενές θέσεις, καθώς και ότι τα χρήματα που θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό δεν επιστρέφονται σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησής σας.

Για κρατήσεις μετά τις 23 Δεκεμβρίου, το εισιτήριο και για τις δύο συναυλίες κοστίζει 50€, για μία συναυλία 30€, ενώ οι τιμές των υπόλοιπων πακέτων θα διαμορφωθούν με μία προσαύξηση 20%. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα 2102530080 και 2102856196.

Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα από κοινή εμφάνιση των Aniello Desiderio και Zoran Dukic: