Νοέμβριος 25, 2020

Baba Au Rum: νέο e-shop με ρούχα και αντικείμενα για να βάλεις το αγαπημένο μπαρ στην καθημερινότητά σου

Αυτό το καινούργιο project ολοκληρώνει την αισθητική πρόταση και τη fine drinking εμπειρία του κορυφαίου αθηναϊκού κοκτεϊλάδικου.

Το ’πε και το ’κανε ο Θάνος Προυναρούς! Όπως μας είχε αποκαλύψει στη συνέντευξή του στην πρώτη καραντίνα, ο ιδιοκτήτης του Baba Au Rum έστησε ένα e-shop για να ενισχύσει το brand του, σε μια εποχή που τα μπαρ και οι άνθρωποί τους έχουν δεχτεί παγκοσμίως το μεγαλύτερο πλήγμα από ολόκληρο τον κλάδο της εστίασης. Η κρίση της πανδημίας σίγουρα επιτάχυνε τα σχέδιa του Θάνου, ωστόσο αισθανόμαστε ότι αυτό το e-shop ήταν έτσι κι αλλιώς το επόμενο λογικό βήμα για να ολοκληρωθεί η κουλτούρα και η αισθητική που έφερε αυτό το κορυφαίο cocktail bar στην Αθήνα.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι το Baba Au Rum μπήκε ξανά στη λίστα με τα πενήντα καλύτερα του κόσμου (στην 31η θέση), το e-shop άνοιξε με customised χρηστικά αντικείμενα, ρούχα και ποτά στα ψηφιακά ράφια του, σχεδιασμένα τα περισσότερα από τον μόνιμο συνεργάτη της ομάδας Κώστα Θεοχάρη. Τώρα μπορείς να… φοράς το Baba Au Rum: τα t-shirts έχουν στάμπες με το λογότυπο του μπαρ, σέικερ και σιφόν σόδας (το αγαπημένο μας είναι το «κονστρουκτιβιστικό» Mai Tai), και είναι φτιαγμένα από οργανικό βαμβάκι με προδιαγραφές δίκαιου και οικολογικού εμπορίου – υπάρχουν ακόμη κάλτσες με ποτήρια του Martini, pins για να τα καρφιτσώσεις οπουδήποτε και μια βαμβακερή λευκή tote bag.

Αν είσαι old-school τύπος θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα τα σημειωματάρια, ενώ αν θέλεις να διακοσμήσεις τους τοίχους υπάρχουν πόστερ εμπνευσμένα από την κουλτούρα του κοκτέιλ, με design με φουτουριστικά, κυβιστικά και κονστρουκτιβιστικά στοιχεία, εναρμονισμένο με την avant-garde φιλοσοφία που έχει υιοθετήσει το Baba Au Rum τα τελευταία χρόνια.

Αυστηρά περιορισμένο και συλλεκτικό είναι ένα μπλεντ εμφιαλωμένο αποκλειστικά για το Baba Au Rum από την Plantation Rum. Για τους cocktail lovers υπάρχουν επίσης λικέρ Vatos της Μυρωμένης Βάτου, με την οποία ξεκίνησε πρόσφατα συνεργασία το Baba Au Rum, κεραμικά tiki ποτήρια για να τα γεμίσεις με Zombie και Mai Tai, και παλιά τεύχη του περιοδικού Fine, της μοναδικής προσπάθειας να καταγραφεί στα ελληνικά η κουλτούρα του fine drinking.

Το e-shop του Baba Au Rum θα το βρεις εδώ.