Μάιος 30, 2020

Την Κυριακή 31 Μαΐου κολυμπάμε για παραλίες καθαρές χωρίς αποτσίγαρα

Την πρωτότυπη viral δράση διοργανώνει η κολυμβητική κοινότητα WeSwim.

Η 31η Μαΐου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος κι εμείς, εκτός από το να απορρίψουμε τον βλαβερό εθισμό του καπνού, μπορούμε να συμμετέχουμε στην πρωτότυπη δράση του WeSwim. Η δραστήρια κολυμβητική κοινότητα, που προωθεί την κολύμβηση open water και έναν αναζωογονητικό, υγιή και υπεύθυνο τρόπο ζωής γύρω από αυτήν τη δραστηριότητα, αποφάσισε να δράσει με αφορμή αυτή την παγκόσμια ημέρα. Έτσι, με σύνθημα «Παραλίες Καθαρές, Χωρίς Αποτσίγαρα», μας προσκαλεί να κολυμπήσουμε στην αγαπημένη μας παραλία σε όλη την Ελλάδα και αμέσως μετά το κολύμπι να μαζέψουμε τα αποτσίγαρα από την παραλία.

Η δράση του WeSwim διοργανώνεται με την υποστήριξη της ΕΡΤ στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της δημόσιας τηλεόρασης και με την αρωγή του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. Για να πάρεις κι εσύ μέρος, μάζεψε αποτσίγαρα σε όποια παραλία βρεθείς για κολύμπι ή για βόλτα αυτή την Κυριακή 31 Μαΐου και στείλε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στη σελίδα Facebook του WeSwim και της Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ. Μπορείς επίσης να τα ανεβάσεις στα δικά σου social media με τα hashtags #Weswim, #ΣυμμΕΡΤέχουμε, #ΕΟΑΝ, #ΕΡΤ και #wecare ή να τα στείλεις στο email [email protected].

Ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας του WeSwim είναι να μεταφερθεί το μήνυμα κατά του καπνίσματος, αλλά και να ενημερωθεί το κοινό για τη μόλυνση που προκαλούν τα αποτσίγαρα. Αρκεί να γνωρίζουμε ότι τα αποτσίγαρα είναι ένα τοξικό απόβλητο που δεν αποσυντίθεται πλήρως, ότι μπορεί να σκοτώσουν τα μισά ψάρια σε ένα μόλις λίτρο νερό, ότι είναι θανατηφόρα για μικρά ζώα που τα μπερδεύουν με τροφή, και ότι το κόστος αποκομιδής τους είναι τεράστιο.