Μάιος 26, 2020

Τέχνη σε lockdown: παρακολούθησε μια σημαντική συζήτηση για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον πολιτισμό

Φοίβος Δεληβοριάς και Πρόδρομος Τσινικόρης συζητούν διαδικτυακά για την πολιτιστική δημιουργία εν καιρώ πανδημίας, με παρεμβάσεις από γνωστές προσωπικότητες του πολιτισμού.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα που άρχισαν να κατεβαίνουν τα ρολά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η τέχνη αποτέλεσε διέξοδο και τρόπο έκφρασης για όσους έμειναν μέσα. Από ατομικά εγχειρήματα καλλιτεχνικής έκφρασης μέχρι συλλογικές πρωτοβουλίες ελεύθερης πρόσβασης σε θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, ταινίες, μουσεία, βιβλία και τραγούδια, ο χώρος της τέχνης βρέθηκε στο προσκήνιο ψυχαγωγώντας μας.

Την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 18:30 η σειρά συζητήσεων «Διάλογοι» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει το 4ο live webcast με θέμα «Τέχνη σε lockdown» και φιλοξενεί καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού που πλήττονται βαθιά δεδομένων των νέων συνθηκών λόγω της πανδημίας. Μέσα από μια συζήτηση με κοινό και ομιλητές, οι «Διάλογοι» μιλούν για τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και για την επόμενη μέρα, που αναδεικνύει την ευθύνη όλως ώστε τέχνες και πολιτισμός να μην μπουν σε lockdown.

Στους «Διάλογους» με θέμα την «Τέχνη σε lockdown» συμμετέχουν ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς και ο σκηνοθέτης και δραματουργός Πρόδρομος Τσινικόρης. Το δικό τους μήνυμα μέσω βίντεο, που θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στέλνουν οι: Κατερίνα Ευαγγελάτου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, η Λίντα Καπετανέα, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ο Νίκος Κολοβός, καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο Δημήτρης Λιγνάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο Θωμάς Μαχαίρας, καλλιτεχνικός διευθυντής του Release Festival, ο Γιάννης Παλτόγλου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ejekt Festival, η Μίλυ Πασχάλη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και η Άννα Φόνσου, πρόεδρος κοινωφελούς ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Για να παρακολουθήσεις το webcast των «Διαλόγων» με θέμα «Τέχνη σε lockdown», κάνε online εγγραφή εδώ.