Μάρτιος 30, 2020

Τα παιδιά σου θα λατρέψουν αυτές τις δωρεάν αφηγήσεις παραμυθιών στο Internet

Στο YouTube, γνωστοί καλλιτέχνες διαβάζουν κλασικά και καινούργια παραμύθια, που θα ταξιδέψουν τα παιδιά σου σε μαγικούς κόσμους.

Τώρα που τα παιδιά βρίσκονται συνέχεια στο σπίτι, αναζητάς δραστηριότητες για να τα κρατήσεις απασχολημένα. Μία δημιουργική πρόταση είναι να ακούσουν παραμύθια ελληνικά ή από όλο τον κόσμο, παραδοσιακά ή καινούργια, και να ανακαλύψουν μαγικές ιστορίες που θα τα συναρπάσουν και θα τους περάσουν μηνύματα. Συγκεντρώνουμε, λοιπόν, τις πιο ζωηρές αφηγήσεις παραμυθιών, που θα θέλεις να τις ακούσεις και εσύ μαζί με το παιδί!

Παραμύθια με την Ξένια

Η Ξένια Καλογεροπούλου επιλέγει παραμύθια από όλο τον κόσμο, τα ξαναγράφει και μας τα αφηγείται με τον δικό της τρόπο σε προσεγμένα στη λεπτομέρεια βίντεο. Στο κανάλι του YouTube των εκδόσεων Μάρτη, το παιδί θα ακούσει παραδοσιακά παραμύθια από την Κίνα, την Ιταλία και τη Γερμανία.

 

Τα ωραιότερα παραμύθια

Ο «Κοντορεβιθούλης», η «Χιονάτη» και πολλά ακόμη κλασικά παραμύθια παρουσιάζονται στο κανάλι Cobalt Kids, με αφηγητές γνωστούς ηθοποιού όπως η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Σταύρος Ξενίδης και ο Γιάννης Φέρτης. Στο ίδιο κανάλι θα βρεις επίσης πολλά άλμπουμ με παιδικές ιστορίες και μουσικά παιχνίδια.

 

Όταν αρρώστησε ο ήλιος

Στο τρυφερό μουσικό παραμύθι της Γωγώς Σούρλα ακούγονται οι φωνές των Γιάννη Ζουγανέλη, Παντελή Καναράκη, Ματθίλδης Μαγγίρα, Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, Πάνου Μουζουράκη και πολλών ακόμη γνωστών ηθοποιών και τραγουδοποιών.

 

Τα τρία ρόδια και άλλα διαλεχτά παραμύθια

Αυτή η συλλογή έχει τη σφραγίδα του Μουσείου Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη και περιέχει έξι παραμύθια σε αφήγηση Μάνιας Τεχριτζόγλου.

 

Εκδόσεις Σαΐτα

Στο κανάλι των εκδόσεων στο YouTube, θα βρεις πολλά audiobooks παραμυθιών Ελλήνων συγγραφέων,

 

Ο Μικρός Αναγνώστης

Αυτή η ιστοσελίδα είναι μία πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, για να προωθήσει τη συνήθεια της ανάγνωσης στις μικρές ηλικίες.  Το παιδί μπορεί να ακούσει τις ιστορίες διαβασμένες από γνωστούς ηθοποιούς, αλλά και να ξεφυλλίσει τα βιβλία. Θα βρεις τον Μικρό Αναγνώστη εδώ.