Σεπτέμβριος 20, 2019

Στο Βυζαντινό του Hilton τα πιάτα χορεύουν… σάμπα!

Για ένα δεκαήμερο από τις 27 Σεπτεμβρίου, το διαχρονικό εστιατόριο σερβίρει αυθεντικές βραζιλιάνικες γεύσεις.

Το Hilton Αθηνών συνεχίζει τα γευστικά events στο Βυζαντινό, αυτήν τη φορά με σαγηνευτικούς βραζιλιάνικους ρυθμούς, αφού σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα διοργανώνει το δεκαήμερο βραζιλιάνικων γεύσεων με τίτλο Brazil on your Plate. Από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, στο διαχρονικό εστιατόριο του ξενοδοχείου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μια κουζίνα που μας έχει λείψει στην πόλη.

Η feijoada θεωρείται εθνικό πιάτο στη Βραζιλία

Το αυθεντικό βραζιλιάνικο μενού που θα σερβίρεται κατά τη διάρκεια του Brazil on your Plate περιλαμβάνει την περίφημη feijoada (μαύρα φασόλια κατσαρόλας μαγειρεμένα με διάφορα είδη κρέατος και λουκάνικα), coxinhas (κροκέτες με γέμιση κρέμας τυριού και κοτόπουλου), moqueca (σούπα θαλασσινών με γάλα καρύδας), τροπικές σαλάτες με ψητό ανανά, πικάνια με τηγανητές μπανάνες και πλήθος άλλων παραδοσιακών πιάτων.

H galinhada είναι ένα πιάτο με καταγωγή από τη νοτιοανατολική Βραζιλία

Αυτά τα πιάτα θα εναλλάσσονται καθημερινά στον διάσημο μπουφέ του Βυζαντινού, ενώ θα υπάρχει και μενού à la carte και καϊπιρίνιες για να συνοδεύσεις το φαγητό. Για το γευστικό αυτό αφιέρωμα συνεργάστηκαν δύο σεφ της αλυσίδας Hilton, ο Κώστας Αθανασίου από το ξενοδοχείο της Αθήνας και η Βραζιλιάνα Claudiana Francisca da Luz, που έφερε στην Ελλάδα αυθεντικές συνταγές από την πατρίδα της.

Η coxinha είναι ένα παραδοσιακό πιάτο με χαρακτηριστικό σχήμα δακρύου

Αν πας το Σάββατο 28/9 και 5/10 για δείπνο στο Βυζαντινό, θα μπεις για τα καλά στον βραζιλιάνικο ρυθμό: το δείπνο σου θα συνοδεύσει ζωντανή βραζιλιάνικη μουσική, επίδειξη capoeira και χορευτές samba. Σημείωσε επίσης ότι η τιμή του μπουφέ για μεσημεριανό ή δείπνο είναι 38€ κατ’ άτομο και 45€ την Κυριακή το μεσημέρι με παιδική γωνιά και ανιματέρ.