Ιούνιος 20, 2020

Ποια εστιατόρια της Αθήνας βραβεύτηκαν με αστέρι Michelin και πώς αντέδρασαν οι σεφ και οι ιδιοκτήτες τους

Τίποτα δεν άλλαξε στη φετινή απονομή των πολυπόθητων αστεριών, ενώ τρία νέα εστιατόρια μπαίνουν στον έγκυρο γαστρονομικό οδηγό.

Η Σπονδή διατηρεί τα δύο αστέρια της και τα Botriniʼs, Hytra και Varoulko Seaside το ένα αστέρι τους στη χθεσινή ανακοίνωση για τα ευρωπαϊκά εστιατόρια που διακρίνονται από τον οδηγό Michelin. Τα αστέρια Michelin, παρά τις αμφισβητήσεις και τις αντιρρήσεις, θεωρούνται κορυφαία και πολυπόθητη γαστρονομική διάκριση και η απώλειά τους μπορεί να δημιουργήσει πανικό στους σεφ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι όλα τα εστιατόρια που διακρίθηκαν βρίσκονται στην Αθήνα. Όπως παρατηρεί σε ανάρτησή του ο Έκτορας Μποτρίνι, ότι «πέντε αστέρια για μια πόλη σαν την Αθήνα είναι λίγα», ενώ σημαντική είναι και η παρατήρηση ότι μια χώρα που θεωρείται τουριστικός προορισμός έχει μόνο 12 εστιατόρια που απλώς συμπεριλαμβάνονται στον οδηγό.

Nolan

Διάκριση Bib Gourmand, που δηλώνει ότι ένα εστιατόριο σερβίρει εξαιρετικά καλό φαγητό σε προσιτές τιμές έλαβαν τα Αθήρι, Οικείο, Nolan και 7 Food Sins. Θυμίζουμε ότι το Αθήρι του Αλέξανδρου Καρδάση δεν ξανάνοιξε μετά το lockdown.

Νίκος Βοργιάς και Έλβι Δημήτρης Ζύμπα έξω από το εστιατόριό τους, το Άλφicon

Δώδεκα εστιατόρια παίρνουν τη διάκριση Michelin Plate, που δηλώνει ότι συμπεριλαμβάνονται στον οδηγό. Αυτά είναι τα: GB Roof Garden, Electra Roof Garden, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene, Άνετον, Sense, Άλφicon, Birdman και Ergon House – τα τρία τελευταία μπαίνουν για πρώτη φορά στον οδηγό.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των διακρίσεων, εστιατόρια και σεφ που διακρίθηκαν ανέβασαν αναρτήσεις στο Facebook για να εκφράσουν συναισθήματα, σκέψεις και ευχαριστίες:

Σπονδή

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδεχτήκαμε την ανακοίνωση του Michelin Guide για τα αστέρια 2020 Main Cities of…

Publiée par Spondi Restaurant sur Samedi 20 juin 2020

 

Έκτορας Μποτρίνι – Botriniʼs

Μπράβο μας παιδιά! Το Botrini’s διατηρεί το αστέρι Michelin. Ευχαριστουμε την ομάδα μας, κουζίνα και σέρβις μαζί….

Publiée par Ettore Botrini sur Samedi 20 juin 2020

 

Λευτέρης Λαζάρου – Βαρούλκο

Χαίρομαι και συγκινούμαι με το νέο μας αστέρι Michelin. Αυτή η αναγνώριση αποτελεί το απόσταγμα μιας μακράς πορείας,…

Publiée par Lefteris Lazarou sur Vendredi 19 juin 2020

 

Hytra

H ανακοίνωση του Michelin Guide για τα αστέρια 2020 Main Cities of Europe, μας βρίσκει για μια ακόμη χρονιά να…

Publiée par Hytra Restaurant & Bar sur Samedi 20 juin 2020