Σεπτέμβριος 4, 2019

Παρτσαλάκης και Κορινθίου κάνουν ποδαρικό στο ολοκαίνουργιο… ιστορικό Alhambra Art Theater

Το θέατρο Αλάμπρα αλλάζει χέρια και ανοίγει τις πόρτες του ξανά ριζικά ανακαινισμένο.

Το «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος» με Γιώργο Παρτσαλάκη, το «Τζόρνταν» με τη Μαρία Κορινθίου αλλά και η Μάγια η Μέλισσα είναι οι πρώτες παραγωγές που θα ανέβουν στο Alhambra Art Theater. Το ιστορικό θέατρο Αλάμπρα, που άνοιξε το 1958 ο Βασίλης Διαμαντόπουλος στη Στουρνάρη κι ήταν αργότερα η στέγη του Θύμιου Καρακατσάνη ενώ φιλοξένησε ηθοποιούς όπως ο Νίκος Κούρκουλος και ο Κώστας Καρράς, πέρασε στα χέρια της Βάσιας Παναγοπούλου και του Δημήτρη Αγγελόπουλου. Εκείνοι του έδωσαν καινούργιο όνομα, το ανακατασκεύασαν με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Πάνου Πετρίδη και το προορίζουν για έναν πολυχώρο όπου εκτός από θεατρικές παραστάσεις θα παρουσιάζονται συναυλίες και εκθέσεις.

Η νέα εικόνα του Alhambra Art Theater με τα στοιχεία σε χρυσό, το βαθυκόκκινο χρώμα και τις εικόνες πλουσιοπάροχων κήπων είναι διακριτικά μαξιμαλιστική. Το θέατρο είναι χωρητικότητας 425 θέσεων, διαθέτει πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ένα φουαγιέ όπου μπορείς να πας για ένα κρασί ακόμη κι αν δεν πρόκειται να δεις παράσταση.

Βάσια Παναγοπούλου, Γιώργος Παρτσαλάκης και Κωστής Αποστολάκης προετοιμάζουν το «Ξενοδοχείων ο Παράδεισος»

Το στίγμα του θεατρικού προγράμματος του Alhambra Art Theater δίνουν οι πρώτες πρεμιέρες του: η Παναγοπούλου και ο Πάνος Αμαραντίδης σκηνοθετούν την κλασική γαλλική φάρσα «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος» του Ζορζ Φεϊντό με Παρτσαλάκη, Κώστα Αποστολάκη, Παντελή Καναράκη και την ίδια την Παναγοπούλου (από Παρασκευή ως Κυριακή), ο Γιάννης Αϊβάζης σκηνοθετεί την Κορινθίου στον δραματικό μονόλογο «Τζόρνταν» των Αν Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι (τα δευτερότριτα), ενώ τα σαββατοκύριακα το μεσημέρι τα παιδιά θα βλέπουν Στρουμφάκια και Μάγια η Μέλισσα.