Μάρτιος 26, 2020

Ολόκληρος ο μαγικός κόσμος της Φρίντα Κάλο σε μια μεγάλη online έκθεση

Η πλατφόρμα Arts & Culture της Google παρουσιάζει μια πλούσια αναδρομική έκθεση για το έργο και τη ζωή της Μεξικανής ζωγράφου.

Η Φρίντα Κάλο είναι μία από τις αγαπημένες ζωγράφους κι αυτό το καταλαβαίνεις από τα πολυάριθμα πορτρέτα της σε μεξικάνικα εστιατόρια και μπαρ! Η έκθεση «Τα πρόσωπα της Φρίντα» είναι μια πρωτοβουλία της Google σε συνεργασία με 33 μουσεία, ιδρύματα, γκαλερί, αρχεία και οργανισμούς από 7 χώρες.

The Two Fridas, 1939, Museo De Arte Moderno

Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες, σχέδια, αποσπάσματα από το ημερολόγιό της, επιστολές και θεωρητικά κείμενα, τα οποία εξερευνούν τα νοήματα των έργων της και τη σχέση της με τη λαϊκή τέχνη. Συνολικά, υπάρχουν περίπου 800 εκθέματα, ώστε να μάθεις τα πάντα για μία καλλιτέχνιδα και μία προσωπικότητα η οποία δεν ήταν απλώς μία ζωγράφος που έφτιαχνε αυτο-πορτρέτα.

Self-portrait on the border between Mexico and the United States of America, 1932, Modern Art International Foundation

Σύμφωνα με στέλεχος της Google, αυτό το πρότζεκτ είναι μία «παγκόσμια προσπάθεια». Όσο για την επιλογή της συγκεκριμένης καλλιτέχνιδας, ανέφερε: «Το όνομα της Φρίντα ήταν ένα από τα επικρατέστερα όταν εξετάζαμε για ποιον καλλιτέχνη θα κάναμε αναδρομική έκθεση. Υπάρχουν τόσo πολλά άγνωστα στοιχεία για εκείνη που μπορούν ακόμη να εξερευνηθούν».

Περιηγήσου στην έκθεση εδώ.