Μάιος 25, 2020

«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»: πού θα δούμε 251 παραστάσεις αυτό το καλοκαίρι

Ο νέος θεσμός του υπουργείου Πολιτισμού φέρνει πολιτιστικές δράσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και ανοιχτούς χώρους των μουσείων.

«Δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη ανακοινώνοντας το περίγραμμα του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», ο οποίος θα επιχειρήσει να καλύψει τα κενά του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού. Από τις 18 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, 251 παραστάσεις και παρουσιάσεις θα εκτυλιχτούν σε 111 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σε 38 περιφερειακές ενότητες όλης της χώρας. Παραγωγές για τον νέο αυτό θεσμό έχουν σχεδιάσει το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Λύκειο Ελληνίδων, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, το ΝΕΟΝ και ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα στην Αθήνα, παραστάσεις και άλλες παρουσιάσεις θα δούμε στα αρχαιολογικά μουσεία όλης της Αττικής, στο Μουσείο Ακρόπολης, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στη Μονή Καισαριανής, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο Λύκειο Αριστοτέλους, στο Ιερό του Ποσειδώνος στο Σούνιο, στον Τύμβο του Μαραθώνα, στο πρώην βασιλικό Κτήμα Τατοΐου, στην πλατεία του Θησείου και στο αρχαίο θέατρο Ζέας στον Πειραιά.

Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, ενώ οι θεατές θα πληρώνουν την είσοδο στο μουσείο ή στον αρχαιολογικό χώρο, όπου θα εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα ασφαλείας που επιβάλλει η πανδημία.

Το σύνθημα δίνει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 18 Ιουλίου, με ένα ρεσιτάλ της διεθνούς φήμης Γεωργιανής μεσοφώνου Ανίτα Ρατσβελισβίλι στη Ρωμαϊκή Αγορά.