Οκτώβριος 26, 2020

Όλες οι νέες ταινίες που θα δούμε αυτήν τη βδομάδα στους κινηματογράφους

Από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, τέρατα βγαίνουν από κινητά, το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας αναβιώνει στις αίθουσες των δικαστηρίων και γάτες και σκύλοι φαγώνονται για τα μάτια του νηπιακού κοινού.

«Έλα Να Παίξουμε»

Τρόμου / ΗΠΑ / 2020, 105΄

Ο Όλιβερ (Άζι Ρόμπερτσον, «Ιστορία Γάμου») είναι ο Όλιβερ, ένα μοναχικό αυτιστικό αγόρι. Ψάχνοντας απεγνωσμένα για έναν φίλο, βρίσκει καταφύγιο στο κινητό και στο τάμπλετ του. Όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα θα χρησιμοποιήσει τις συσκευές του για να εισέλθει στον κόσμο μας, οι γονείς του Όλιβερ θα πρέπει να παλέψουν για να τον σώσουν από το τέρας που ζει πίσω από την οθόνη.

Ο Τζέικομπ Τσέιζ γράφει και σκηνοθετεί τη μεγάλου μήκους εκδοχή της μικρού μήκους ταινίας του «Larry».

 

«Υπόθεση Κολλίνι»

Αστυνομική / Γερμανία / 2019, 123΄ 

Στον νεαρό δικηγόρο Κάσπαρ Λάινεν ανατίθεται να υπερασπιστεί τον κύριο ύποπτο μιας θεαματικής υπόθεσης δολοφονίας. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι ο άντρας που υπερασπίζεται, εμπλέκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα νομικά σκάνδαλα της Γερμανίας.

Αυτό το καθηλωτικό θρίλερ βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του δικηγόρου και συγγραφέα μπεστ σέλερ Φέρντιναντ φον Σίραχ.

 

«Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου»

Αστυνομική, Κωμωδία / Μαρόκο, Γαλλία, Κατάρ / 2019, 100΄

Λίγες στιγμές πριν από τη σύλληψή του, ένας κλέφτης σκάβει έναν τάφο για να κρύψει μια τσάντα με χρήματα. Μερικά χρόνια αργότερα και αφού έχει αφεθεί ελεύθερος, επιστρέφει στο μέρος όπου έθαψε τα λάφυρά του ανακαλύπτοντας με έκπληξη ότι έχει γίνει ο βωμός ενός άγνωστου αγίου κι ενός ακμάζοντος μικρού χωριού που χτίστηκε γύρω του.

Ο Μαροκινός Αλά Εντίν Αλτζέμ κάνει το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του με μια σάτιρα μαύρου χιούμορ που ήταν υποψήφια για το Μεγάλο Βραβείο της Εβδομάδας των Κριτικών στις Κάνες.

 

«Η Ελπίδα του Κόσμου»

Δραματική / Γαλλία, Ιταλία / 2019, 106΄ 

Στη Μασσαλία, μια οικογένεια συγκεντρώνεται για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά τους, οι νεαροί γονείς έχουν περιπέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους.

Ο σκηνοθέτης Ρομπέρ Γκεντιγκιάν συνεργάζεται ξανά με τους ηθοποιούς των «Το Σπίτι Δίπλα στη Θάλασσα» και «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» στη νέα, υποψήφια για Χρυσό Λέοντα, ταινία του, που διακρίνεται από ισχυρή ποιητική αισιοδοξία και ένα σχόλιο για τον νεο-καπιταλισμό.

 

«Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 3»

Οικογενειακή περιπέτεια / ΗΠΑ / 2020, 84΄

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι γάτες και οι σκύλοι περνούν περίοδο ειρήνης εφαρμόζοντας ένα ένα σύστημα για την αποτροπή οποιασδήποτε διαμάχης. Όταν όμως ένας σατανικός παπαγάλος με άριστες τεχνολογικές γνώσεις διεισδύει στα ασύρματα δίκτυα για να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες που μόνο οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν, θα τους οδηγήσει σε μία διαμάχη, η οποία θα επαναφέρει τον παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους.

Το οικογενειακό franchise επιστρέφει χωρίς κανείς να το έχει ζητήσει, με διαλόγους, δράση και αστεία που δεν θα συγκινήσουν ούτε κατοικίδια αν τα βάλεις μπροστά στην οθόνη.