Ιούνιος 29, 2020

Όλα τα θερινά σινεμά με ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων για να αποφύγεις την αναμονή

Με μειωμένη χωρητικότητα αλλά μεγάλη προσέλευση από τους σινεφίλ, ο καλύτερος τρόπος να μην ταλαιπωρηθείς στην είσοδο είναι να προαγοράσεις εισιτήρια.

Πάνε οι εποχές που αποφάσιζες τελευταία στιγμή να πας θερινό και η μόνη αναμονή που σε απασχολούσε ήταν στην ουρά του κυλικείου για ποπκόρν, νάτσος και αναψυκτικά, ώστε να προλάβεις να απλωθείς στο κάθισμά σου πριν πέσουν οι τίτλοι έναρξης. Φέτος το καλοκαίρι, λόγω των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία, πρέπει να προγραμματίσεις από πριν την επίσκεψή σου και να είσαι στο ταμείο αρκετά νωρίς (κάποια ταμεία ανοίγουν από τις 6:30 το απόγευμα), ώστε να αποφύγεις την απογοήτευση ακόμη και να μην μπεις. Υπάρχουν ωστόσο θερινοί στην πόλη που φροντίζουν να περιορίσουν την ταλαιπωρία της αναμονής, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να προαγοράσεις εισιτήρια ηλεκτρονικά.

Στο κέντρο της Αθήνας, τρία ιστορικά θερινά των Εξαρχείων, το Εκράν, το Βοξ και το Ριβιέρα, κάνουν ηλεκτρονική προπώληση, καθώς και το Τριανόν, που έχει ανοίξει την οροφή του όπως κάθε καλοκαίρι και έχει μεταμορφωθεί σε θερινή αίθουσα. Προχωρώντας πιο πέρα στην Πατησίων, το κρυμμένο Ηλέκτρα στο ύψος της φοιτητικής εστίας και το Cine Άλσος, αν φτάσεις μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, δίνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής προαγοράς.

Ανεβαίνοντας βόρεια, η Αλεξάνδρα και το Αμίκο στο Χαλάνδρι, καθώς και το Άνοιξις στο Νέο Ηράκλειο είναι μια καλή πρόταση για να πάρεις τον αέρα σου σε περιβάλλον με χαμηλότερη θερμοκρασία από το κέντρο.

Τα θερινά σινεμά στα νότια με ηλεκτρονική προπώληση είναι το Cine Φλοίσβος με την εξαιρετική τοποθεσία του στη μαρίνα, ο Κήπος στο Μοσχάτο με τη θεόρατη χαρουπιά του από τη δεκαετία του 1960, η Μαριλένα στην Άνω Γλυφάδα με το χαλικάκι και το Αριάν στη Γλυφάδα.

Τσέκαρε επίσης το combo τριών προβολών (για το παρασκευοσαββατοκύριακο ή από Δευτέρα ως Πέμπτη) που προσφέρει ηλεκτρονικά το δημοτικό Cine Παράδεισος στον Κορυδαλλό, καθώς και ποιες ταινίες παίζει η Νέα Μασκώτ, ο δημοτικός του Ταύρου στο Πάρκο Ηρώων, και το νοσταλγικό Φλερύ στην Καλλιθέα.

Αν έχεις όρεξη για θερινό μετά το μπάνιο, μπαίνεις επί τόπου στην παραλία στο κινητό και κλείνεις εισιτήρια για το Alex στο Πόρτο Ράφτη ή το Cine Σίσσυ στη Νέα Μάκρη και ξενοιάζεις.

Η προπώληση για όλους τους θερινούς κινηματογράφους γίνεται από το Viva, εκτός από το Σίσσυ (μέσω Ticket Services) και το Αριάν (μέσω Ticketmaster).