Μάιος 13, 2020

Όλα τα σχέδια του Δήμου Αθηναίων για να στηρίξει τους Έλληνες καλλιτέχνες τους επόμενους μήνες

Με διάθεση χώρων και πόρων, η δημοτική αρχή απαντάει στο αίτημα #SupportArtWorkers.

Οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, οι παραστάσεις, οι εκθέσεις είναι –και πρέπει να είναι– αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, πόσο μάλλον μέσα σε αυτή την ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι. Με αυτήν τη διαπίστωση, ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να κινητοποιήσει όλες του τις δυνάμεις, διαθέτοντας χώρους και πόρους προκειμένου να προβάλει τον σύγχρονο πολιτισμό και να στηρίξει έμπρακτα τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν.

Αναλυτικά, ο Δήμος Αθηναίων προχωράει στις εξής κινήσεις για να να ζήσουμε ένα ακόμα ζωντανό και γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι στην πόλη:

Για το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο του 2020, από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, ανοίγει την Τεχνόπολη και άλλους εμβληματικούς χώρους του ΟΠΑΝΔΑ και του Δήμου γενικότερα, ακόμα και το ίδιο το Δημαρχιακό Μέγαρο, που πληρούν όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς κανονισμούς, και τους διαθέτει δωρεάν για τη διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, παραστάσεων χορού, προβολών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μαζί παρέχει όλες τις απαιτούμενες υποδομές για την πραγματοποίησή τους.

Επενδύει στις νέες τεχνολογίες και προσφέρει σύγχρονα εργαλεία, με στόχο, για πρώτη φορά, να συνδυαστούν μέσω live streaming φυσικές δράσεις, που τηρούν όλες τις επίσημες οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, με την όσο το δυνατόν πιο άρτια ψηφιακή εμπειρία, δίνοντας πρόσβαση σε απομακρυσμένα κοινά.

Συνεχίζει σταθερά να υποστηρίζει τους εργαζόμενους στον κλάδο της μουσικής βιομηχανίας, λέγοντάς τους ξανά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα μας έχουν προσφέρει και μας προσφέρουν καθημερινά, αυτήν τη φορά μέσα από την ανάθεση παραγωγής νέων τραγουδιών που σχεδιάζει η δημοτική συχνότητα της πόλης, ο Αθήνα 9.84.