Απρίλιος 23, 2020

Οι πιο όμορφες παραστάσεις όπερας και μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού δωρεάν online

«Κάρμεν», «Τα παραμύθια του Χόφμαν» και «Ζιζέλ» θα δεις μέσα από την ιστοσελίδα του ονομαστού γαλλικού λυρικού θεάτρου.

Από την αρχή της καραντίνας, η ονομαστή Όπερα του Παρισιού διέθεσε δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα της εντυπωσιακές παραγωγές κλασικών έργων όπερας και μπαλέτου. Οι φίλοι του λυρικού τραγουδιού και του κλασικού χορού, που ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα εισιτήριο για μια παράσταση στο μεγαλοπρεπές Palais Garnier ή στο μοντέρνο κτήριο της Opéra Bastille, έχουν τη δυνατότητα να δουν online την «Κάρμεν» ή τη «Σταχτοπούτα» σε μουσική Προκόφιεφ.

«Κάρμεν»

Αυτήν τη στιγμή, στην ιστοσελίδα της Όπερας του Παρισιού υπάρχουν οι όπερες «Τα παραμύθια του Χόφμαν» του Όφενμπαχ (μέχρι τις 26/4), «Οι αρχοντικές Ινδίες» του Ραμό (μέχρι 9/10) και «Μπαστιάν και Μπαστιέν», που έγραψε ο Μότσαρτ σε ηλικία 12 ετών. Από τη Δευτέρα 27/4 θα προστεθεί και η «Κάρμεν», που θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 3/5.

«Body and Soul»

Για τους φίλους του μπαλέτου υπάρχει μια επετειακή «Σταχτοπούτα» αφιερωμένη στον Ρούντολφ Νουρέγεφ (μέχρι 21/5), η ρομαντική «Ζιζέλ» (μέχρι 5/8) και το μοντέρνο «Body and Soul» της χορογράφου Κριστάλ Πιτ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ιδιοφυία (μέχρι 5/10). Τέλος, μέχρι τις 3/5 είναι διαθέσιμος ο κύκλος των συμφωνιών του Τσαϊκόφσκι από την Ορχήστρα της Όπερας του Παρισιού με μαέστρο τον Φιλίπ Ζορντάν.