Ιανουάριος 20, 2020

Γιώργος Χατζηπαύλου: ένας από πιο αστείους stand-up κωμικούς επιστρέφει στη σκηνή

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την τέταρτη παράστασή του με τίτλο «Τάιμινγκ», που θα σε συγχρονίσει με τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής σου.

Το παν στην κωμωδία είναι το τάιμινγκ! Αν δεν υπάρχει ο σωστός ρυθμός και οι παύσεις, ακόμη και τα πιο καλογραμμένα αστεία πάνε άκλαυτα, κι αυτό είναι γνωστό από τον πρώτο που κατανόησε την αξία του τάιμινγκ στην κωμωδία, δηλαδή τον Αριστοφάνη. Ο Γιώργος Χατζηπαύλου, εκτός από το ότι γράφει ξεκαρδιστικά αστεία βασισμένα στην παρατήρηση της καθημερινότητας, διαθέτει πάντα εξαιρετικό τάιμινγκ. Θα σου το αποδείξει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από το Σάββατο 25/1 με την καινούργια του παράσταση, που για λόγους όχι τεχνικούς έχει τίτλο… «Τάιμινγκ»!

Ο Χατζηπαύλου σατιρίζει την (Ελληνίδα) μάνα:

Ο Χατζηπαύλου ασχολείται με το stand-up comedy από το 2007, οπότε είναι ένας από τους κωμικούς που έβαλαν τα θεμέλια στην ελληνική σκηνή, σε μια εποχή που το είδος ήταν και άγνωστο και παρεξηγημένο. Πρώτος έβαλε το stand-up comedy με ολοκληρωμένους μονολόγους στο θέατρο, συμμετείχε στο φυτώριο του Comedy Lab, δημιούργησε τον φιλανθρωπικό θεσμό Stand up for U αλλά και ένα comedy club για παιδιά, έχει κάνει δύο πανευρωπαϊκές περιοδείες σε μεγάλες πόλεις, παρουσιάζει στην COSMOTE TV το τηλεπαιχνίδι «Comedy Kids» κι έχει μοιραστεί τη σκηνή με τον Βρετανό Alistair Barrie σε δίγλωσσες παραστάσεις. Βασικά δεν σταματάει ποτέ να γράφει, να παίζει αλλά και να βλέπει κωμωδία

Μέρος της παράστασης «(Ακόμα πιο) Δύσκολα τα πράγματα»:

Το «Τάιμινγκ» είναι η τέταρτη παράστασή του μετά τα «Δύσκολα τα πράγματα», «(Ακόμα πιο) Δύσκολα τα πράγματα» και «Σχεδόν σαράντα». Πατέρας πλέον, ο Χατζηπαύλου θυμάται καθοριστικές στιγμές της ζωής του και τις διακωμωδεί μέχρι δακρύων, εντοπίζει άλλες, μικρότερες στιγμές από την καθημερινότητα που τις σχολιάζει με καταιγιστικό ρυθμό, ενώ αποκαλύπτει πώς μπορεί ο καθένας να εντοπίσει τη σημαντικότερη μέρα της ζωής του αλλά κυρίως να συγχρονιστεί μαζί της. Αν δεν έχεις δει ποτέ τον Χατζηπαύλου στη σκηνή, αυτό είναι το σωστό τάιμινγκ για να το κάνεις!

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.