Ιούλιος 1, 2020

Ο Γιάννης Νιάρρος θα ψάχνει στα θερινά θέατρα «Ποιος σκότωσε το σκύλο στα μεσάνυχτα»

Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος θα επαναληφθεί αυτό το καλοκαίρι στην Ηλιούπολη και στον Βύρωνα.

Πριν από δυο χρόνια γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Κρίστοφερ Τζον Φράνσις Μπουν, τον ήρωα της παράστασης «Ποιος σκότωσε το σκύλο στα μεσάνυχτα» που σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία του Γιάννη Νιάρρου. Αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε ξανά σε περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο Κρίστοφερ ξέρει όλες τις χώρες του κόσμου με τις πρωτεύουσές τους. Και όλους τους πρώτους αριθμούς μέχρι το 7507. Είναι 7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Ο 15χρονος Κρίστοφερ στέκεται δίπλα στον σκοτωμένο σκύλο της γειτόνισσάς του, της κ. Σίαρς, που τον έχουν καρφώσει με ένα δικράνι. Η κ. Σίαρς θα καλέσει την αστυνομία, και ο Κρίστοφερ για πρώτη φορά στη ζωή του θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου θα του γίνει σύσταση. Παρά την απαγόρευση του πατέρα του, ο Κρίστοφερ αποφασίζει να λύσει το μυστήριο του σκοτωμένου σκύλου, γιατί πιστεύει πως ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί.

Ο Κρίστοφερ έχει φοβερό μυαλό και εξαιρετικές ικανότητες στα μαθηματικά, σκοντάφτει όμως στα απλά πράγματα της καθημερινής ζωής. Δεν έχει τολμήσει ποτέ να απομακρυνθεί μόνος του από το σπίτι του, δεν ανέχεται να τον αγγίζει κανείς και δεν εμπιστεύεται τους ξένους. Η αστυνομική του έρευνα, που θα τον βγάλει για πρώτη φορά έξω από το σπίτι του, θα φέρει τη ζωή του τα πάνω κάτω. Ο Κρίστοφερ θα βρει τη χαμένη μητέρα του, θα καταλάβει πως η αγάπη των δικών του είναι μπερδεμένη με μυστικά και ψέματα και θα συνειδητοποιήσει τις δυνάμεις που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στη ζωή.

Το έργο «Ποιος σκότωσε το σκύλο στα μεσάνυχτα» είναι μια ιστορία για την εφηβεία, την οικογένεια, τα μαθηματικά και τα χρώματα. Γράφτηκε από τον Σάιμον Στίβενς, έργα του οποίου έχουν ανεβεί άλλες δυο φορές από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, είναι η θεατρική διασκευή του ομώνυμου, πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον και κέρδισε τον αριθμό ρεκόρ των 7 βραβείων Ολιβιέ όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου το 2013. Στην παράσταση με την ανανεωμένη διανομή πρωταγωνιστούν επίσης οι Έλενα Μαρσίδου, Ειρήνη Μακρή, Θύμιος Κούκιος και Μαρία Κατσανδρή, τα σκηνικά έχει κάνει η Μαγδαληνή Αυγερινού, τα κοστούμια η Κλαιρ Μπρέισγουελ, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Σταύρος Γασπαράτος.

Οι παραστάσεις που θα δοθούν είναι την Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» και την Τρίτη 28 & Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Περισσότερες πληροφορίες εδώ. (φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου)