Σεπτέμβριος 3, 2019

Ο Φασουλής ερωτεύεται Ματσούκα και Παπουτσάκη στο Παλλάς

Η παράσταση «Ωνάσης: Τα θέλω όλα» με θέμα τη ζωή του Έλληνα κροίσου και την υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο.

Έλληνας κροίσος με έξι γράμματα: ο Ωνάσης, ποιος άλλος; Το όνομα του εφοπλιστή και μπον βιβέρ το χρησιμοποιούμε ακόμη ως συνώνυμο του πλούτου. Αυτή είναι ίσως μία από τις αφορμές που η ζωή του μεταφέρεται στο θέατρο, με ένα πρωτότυπο έργο που υπογράφει και σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος και υποδύεται τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Η παράσταση «Ωνάσης: Τα θέλω όλα» κάνει πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου στο Παλλάς και έχει τις προδιαγραφές ενός mainstream blockbuster: είναι μια βιογραφία, δηλαδή ένα είδος που «πουλάει» στο θέατρο, κι έχει ένα καστ που θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία, δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες, το «Ωνάσης: Τα θέλω όλα» ασχολείται τόσο με τη σύγκρουση του Ωνάση με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής όσο και με τις ερωτικές σχέσεις του με διάσημες γυναίκες όπως η Τίνα Λιβανού (Ευγενία Δημητροπούλου), η Τζάκι Κένεντι (Δήμητρα Ματσούκα) και η Μαρία Κάλλας (Κατερίνα Παπουτσάκη). Όλα αυτά τα παρακολουθούμε μέσα από τα μάτια ενός δημοσιογράφου (Μέμος Μπεγνής), που ερευνά τη ζωή του κροίσου.

 

Η προπώληση για το «Ωνάσης: Τα θέλω όλα» έχει ξεκινήσει, ενώ ανέβηκε και ένα trailer: