Απρίλιος 11, 2020

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μπλέκει με φαντάσματα και άλλες 3 παραστάσεις που μόλις ανέβηκαν στο YouTube

Σήμερα βλέπουμε μια κλασική ιταλική κωμωδία, αρχαία τραγωδία και σύγχρονο χορό από την Κύπρο.

«Αχ, αυτά τα φαντάσματα»

Πρεμιέρα κάνει απόψε Σάββατο 11/4 στις 9 μ.μ. η κωμωδία του Εντουάρντο ντε Φίλιπο που παρουσιάστηκε τη σεζόν 2012-2013 στο θέατρο Βρετάνια σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Το έργο έχει ως στόχο να γελοιοποιήσει τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το χρήμα είναι η μοναδική λύση για όλα τα προβλήματα στη ζωή, παραβλέποντας την ανάγκη της αγάπης. Συμπρωταγωνιστούν οι Άρης Σερβετάλης, Φαίη Ξυλά, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μαρία Κωνσταντάκη και Βαγγέλης Ρωμνιός.

 

«Πέρσες»

Η τραγωδία του Αισχύλου παρουσιάστηκε σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2008. Σκηνοθετεί ο Σταύρος Τσακίρης και πρωταγωνιστούν η Εύα Κοταμανίδου (Άττοσα) και ο Σοφοκλής Πέππας (Δαρείος).

 

«Humanland»

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε και η Ρούλα Κλεοβούλου παρουσίασαν αυτή την παράσταση στο πλαίσιο του 1ου Showcase Χορογραφίας Κύπρου.

 

«Γένεσις Νο 2»

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Λεοντάρης συνεχίζει να ανεβάζει στο YouTube παραστάσεις του θάσου Κανιγκούντα. Σειρά έχει το έργο του Ιβάν Βιριπάεφ, όπου ο Θεός εμφανίζεται επί σκηνής για να ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει. Τι μένει, λοιπόν, ύστερα απ’ αυτό για να πιστέψουμε; Πού βρίσκεται τώρα το χαμένο νόημα; Στην παράσταη, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης το 2009, πρωταγωνιστούν οι Πέτρος Μάλαμας, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Μαρία Κεχαγιόγλου και Μαρία Μαγκανάρη.