Ιούνιος 3, 2020

Νωρίτερα σταματούν τα περιοριστικά μέτρα για συναυλίες, εσωτερικούς χώρους εστίασης, κλαμπ και γυμναστήρια

Από τις 6 Ιουνίου θα λειτουργούν και πάλι οι εσωτερικοί χώροι εστίασης, ενώ από την 1η Ιουλίου θα επιτρέπονται οι συναυλίες και παραστάσεις με παρουσία κοινού.

Σήμερα Τετάρτη 3/6 ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση τα επόμενα στάδια αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων και η επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Τα στάδια αυτά ορίζονται χρονικά στις 6, 8, 15 και 29 Ιουνίου καθώς και την 1η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 6 Ιουνίου επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία, η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο και από κυλικείο γηπέδων, η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Συγκεκριμένα για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης ορίζεται η αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας, παραμένει σε ισχύ η διάταξη για την λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων, και καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.

Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από χορευτικά κέντρα, ίντερνετ καφέ, νυχτερινά κλαμπ, καφωδεία, μπουάτ και ντισκοτέκ.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής και εποχικής λειτουργίας, τα μουσεία, οι δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων, οι υπόλοιπες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, τα γυμναστήρια, οι υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών, και οι υπηρεσίες σάουνας, σπα και ατμόλουτρων.

Τέλος, την Τετάρτη 1 Ιουλίου επιτρέπεται να ξεκινήσουν οι παραστάσεις και συναυλίες με παρουσία κοινού, καθώς και οι υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των παραλιών (beach bars) λειτουργούν ως προς την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στην εστίαση. Σ’ αυτούς τους χώρους επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ, η αναμετάδοση μουσικής και η παρασκευή φαγητού.