Ιούλιος 4, 2020

Natu: το café-εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας άλλαξε όνομα αλλά παραμένει όαση

Ανάμεσα σε δάφνες, λεβάντες, κέδρους και κυπαρίσσια, θα δοκιμάσεις μεσογειακή κουζίνα του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Αν και η πόλη έχει αρκετά μαγαζιά με κήπους και αυλές, σε κάποιους μόνο από αυτούς η βλάστηση είναι ξεχωριστή, οργιαστική, και το περιβάλλον κερδίζει επάξια το χαρακτηρισμό της όασης. Ένας από αυτούς είναι ο κήπος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, του οποίου το κλασικό café-εστιατόριο έχει από αυτό το καλοκαίρι νέο όνομα, διαμόρφωση του χώρου και αναβαθμισμένο μενού, πάντα σε συνεργασία του μουσείου με το Δειπνοσοφιστήριον.

Το όνομα Natu προέρχεται από τη λέξη «natura» και δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό σε έναν κήπο με δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά της Ελλάδας, μια λίμνη με νούφαρα, κέδρο του Λιβάνου, κυπαρίσσια, ελιές και πεύκα.

Με το ιδιαίτερο interior design της Αφροδίτης Μπονάτσου, της εταιρείας Stones and Walls, που παραπέμπει στη φύση, το Natu, σε χρώματα γήινα, συνδέει το περιβάλλον με σύγχρονες αισθητικές αναφορές.

Με σεβασμό στο κτίριο και τη φιλοσοφία του μουσείου, δημιουργήθηκε μια διαβάθμιση από ζώνες
που ενώνουν αλλά και διαχωρίζουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο του Natu, προσφέροντας έναν καμβά για να χαρείς με διάφορους τρόπους τον ζωντανό αυτόν κήπο. Ο άνετος
χώρος του εστιατορίου αποτελεί τη δυναμική συνέχεια της εμπειρίας του μουσείου, όπου η παρουσία των αντικειμένων-έργων τέχνης της έκθεσης «eARTh nature» συμπληρώνει αρμονικά
το τοπίο.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει ένα μενού μεσογειακό, όπου οι ελληνικές και ιταλικές γεύσεις έχουν τον κύριο ρόλο. Ξεκινάς με τάρτα σπανακόπιτα, γραβιέρα Τήνου τεμπούρα, γαρίδες σε κρούστα πατάτας και βιολογικό κεμπάπ ή λουκάνικα.

Υπάρχουν για τη συνέχεια προτάσεις για πίτσα και pinsa, πιάτα με κρέας σε αρωματικές μαρινάδες, φρέσκια σφυρίδα ψημένη σε μαντέμι ή ψητός φρέσκος σολομός Σκοτίας, ριζότο με αστακό, βασιλομανίταρα και τρούφα, σκιουφιχτά και φρέσκια πάστα γκαργκανέλι με βιολογικό μοσχάρι ραγού.

Λεβίδου 13, Κηφισιά, 2108011170