Οκτώβριος 28, 2020

Μοναδικές γυναίκες σε 4 θεατρικούς μονολόγους που δεν πρέπει να χάσεις

Τρεις εξαιρετικές ηθοποιοί αλλά και η Χαρούλα Αλεξίου ανεβαίνουν και καταλαμβάνουν με τη σκηνική παρουσία τους το σανίδι.

«Η Γυναίκα της Πάτρας»

Με τον βιογραφικό μονόλογο του Γιώργου Χρονά για τη ζωή μιας Πατρινιάς πόρνης σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου, η Ελένη Κοκκίδου έχει γράψει μια χρυσή σελίδα στο βιογραφικό της και στη θεατρική ιστορία. Δέκα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά της, η παράσταση επιστρέφει στο Θέατρο Πόλη, με την Κοκκίδου να ερμηνεύει τον παραληρηματικό μονόλογο με θαυμαστή τεχνική και εκφραστικότητα, με εξάρσεις, παύσεις και μεταμορφώσεις που σε κάνουν το βλέμμα σου να καρφώνεται πάνω της. (φωτό: Μαριλένα Αναστασιάδου)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

«Μεταμφίεση»

Η Χάρις Αλεξίου, που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το τραγούδι, ανεβαίνει στη σκηνή του Μικρού Παλλάς για να ερμηνεύσει το θεατρικό αφήγημα «Μεταμφίεση» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε σκηνοθεσία Σταύρου Ράγια. Στο έργο του Χατζηγιαννίδη («Λα Πουπέ»), μία γυναίκα χωρίς όνομα μονολογεί μέσα στην ησυχία του μικρού της κόσμου. Η μέρα που τη συναντάμε δεν είναι τυχαία. Συμπληρώνονται κάποια χρόνια από το θάνατο ενός ανθρώπου που στάθηκε σημαντικός για τη ζωή της. Η ηρωίδα κάνει τον απολογισμό της ακροβατώντας μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ειλικρίνειας και παραπλάνησης, κωμικότητας και άκρως τραγικής μοναξιάς. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει ο Ανδρέας Γεωργιάδης, ενώ τη μουσική ο Άγγελος Τριανταφύλλου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

«Μια Γερμανίδα γραμματέας»

Η Ρένη Πιττακή βάζει τη σφραγίδα της σε έναν αριστοτεχνικό μονόλογο, στο καινούργιο έργο του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Κρίστοφερ Χάμπτον, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και τις εξομολογήσεις της Μπρουνχίλντε Πόμσελ, μιας από τις γραμματείς του Γκέμπελς. Το έργο, που μας βάζει να αναρωτηθούμε για τις ηθικές μας αρχές και τις εκπτώσεις που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εν ονόματι του προσωπικού μας συμφέροντος. ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

«Stand-up tragedy»

Η Κάτια Γέρου ερμηνεύει πέντε διαφορετικούς ρόλους σε ισάριθμα κείμενα που έχει γράψει η ίδια και η Ευγενία Μαραγκού. Φιγούρες-ρόλοι, εκπρόσωποι όσων επηρεάζουν και δυναστεύουν τη ζωή μας, εμφανίζονται επί σκηνής. Ακούμε τη σκέψη και τα επιχειρήματά τους. Χιούμορ, σαρκασμός, συνδυασμός της φόρμας του stand-up comedy και του καμπαρέ. Ένα σιωπηλό πρόσωπο τους ακολουθεί επί ποδός και τους ενσαρκώνει. Στο τέλος, παύει να σαρκάζει, να ειρωνεύεται και να μιμείται και μιλάει εκ βαθέων. Η παράσταση, την οποία σκηνοθετεί ο Κυριάκος Κατζουράκης, πραγματεύεται την κοινωνία του θεάματος που καλά κρατεί ότι κι αν συμβαίνει γύρω μας, την υποταγή στην αλόγιστη ανάπτυξη, τη «φιλανθρωπία», τον ψυχισμό του σύγχρονου ανθρώπου και το αιώνιο αίτημα για ανάταση, χαρά της ζωής, νόημα και εγγύτητα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.