Μάρτιος 24, 2020

Μένουμε σπίτι και παρακολουθούμε μαθήματα ευτυχίας από το Yale δωρεάν στο Internet

Το δημοφιλέστερο μάθημα ψυχολογίας του αμερικανικού πανεπιστημίου θα σε βοηθήσει να γίνεις ένας λίγο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην εποχή της πανδημίας.

Πριν από δύο χρόνια, η Δρ. Λόρι Σάντος, ξεκίνησε να παραδίδει στο Yale ένα μάθημα ψυχολογίας με αντικείμενο την ευτυχία. Από στόμα σε στόμα, ένας στους τέσσερις φοιτητές έφτασαν να το παρακολουθούν. Οι παραδόσεις μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερη αίθουσα ώστε να χωράνε όλοι και το μάθημα αναδείχθηκε στο δημοφιλέστερο μάθημα στην ιστορία του πανεπιστημίου.

Η Σάντος μετέφερε το μάθημα στην πλατφόρμα Coursera, όπου μπορείς να το παρακολουθήσεις δωρεάν για να ενισχύσεις τα θετικά σου συναισθήματα – ό,τι δηλαδή ακριβώς χρειάζεσαι αυτή την περίοδο! Το μάθημα «Η επιστήμη της ευτυχίας» αποτελείται από ασκήσεις που θα βελτιώσουν τις προσδοκίες σου από τη ζωή, θα καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις σου και θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις νέες, εποικοδομητικές συνήθειες.

Βέβαια, το μάθημα σχεδιάστηκε σε μια εποχή που η ανθρωπότητα δεν ήταν κλειδωμένη στο σπίτι λόγω πανδημίας. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει η Σάντος, τα διδάγματα του μαθήματός της είναι χρήσιμα και τώρα: «Βιώνουμε μία κρίση σωματικής και ψυχικής υγείας. Πολλοί άνθρωποι αναζητούν να κάνουν πράγματα για να αισθανθούν καλύτερα μέσα στην τρέχουσα κρίση. Ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται στο σπίτι και έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, θέλουν να κάνουν δημιουργικά πράγματα».

Κάνε εγγραφή στο μάθημα «Η επιστήμη της ευτυχίας» εδώ. Μπορείς επίσης να ακούσεις τα podcasts της Λόρι Σάντος, με συμβουλές για το πώς να κατακτήσεις την ευτυχία στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού.