Ιούνιος 12, 2020

Μαρμελάδα: νέο στέκι για healthy διατροφή και ποτά απ’ τον τόπο μας, προσεχώς στην Καλλιθέα

Το all-day μαγαζί που ετοιμάζει μια παρέα με τρέλα για τον καλό καφέ, το υγιεινά φτιαγμένο φαγητό και τα ελληνικά αποστάγματα τράβηξε ήδη το βλέμμα μας.

Το νέο all-day στέκι που θα ανοίξει σε λίγες μέρες στο τέρμα της Χαροκόπου στην Καλλιθέα, ετοιμάσου να το δεις σε πολλά posts στο Instagram με τη ροζ τζαμαρία και τις επιφάνειες σε κυπαρισσί και γκρι του πάγου. Το λένε Μαρμελάδα Concept και για συντομία σκέτο Μαρμελάδα, μια λέξη η οποία σου δημιουργεί συνειρμούς με γεύσεις οικείες, που τις βρίσκεις σε σπίτια και ράφια μπακάλικων σε όλη την Ελλάδα σε ένα σωρό συνταγές που καθεμιά έχει το μυστικό της. Τη Μαρμελάδα, λοιπόν, την έχει φτιάξει με μια τέτοια προσωπική συνταγή μια παρέα που έχει τρέλα με τον καφέ, που θέλει να προσέχει τη διατροφή αλλά χωρίς να στερείται τη γεύση και που πιστεύει ότι το ελληνικό απόσταγμα αξίζει τη στήριξή μας.

Γι’ αυτό αρχικά τα βρήκε στις ιδέες και τις γεύσεις με το Cafeistas, το specialty coffee project της Coffee Republic, που θα προμηθεύσει το blend του καφέ και καφέδες μοναδικής προσέλευσης. Στην ενότητα του φαγητού, το βασικό ζητούμενο είναι η υγιεινή διατροφή αλλά όχι με αυστηρούς και ψυχαναγκαστικούς κανόνες. Η Μαρμελάδα θα έχει ένα πολυσυλλεκτικό μενού, με πιάτα φτιαγμένα με υλικά καθαρά, ελαφρότερα από τα συνηθισμένα, από μικρούς παραγωγούς – κάτι μας είπαν για ένα μοναστηριακό γιαούρτι που βρήκαν ψάχνοντας και θα το χρησιμοποιείς ως βάση για ένα bowl πρωινού, και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε.

Τέλος, στο θέμα του ποτού, η ομάδα επιμένει αποκλειστικά ελληνικά και τους αξίζει «μπράβο» για αυτή την επιμονή τους. Έχει ψάξει και συνεχίσει να ψάχνει Έλληνες παραγωγούς που φτιάχνουν από τζιν και βότκα μέχρι λικέρ και μπίρες. Με αυτήν τη βάση, μία αναγνωρισμένη (και αναγνωρίσιμη) μπαρτέντερ θα φτιάξει μια λίστα με κοκτέιλ.

Η Μαρμελάδα θα έχει ανοιχτή κουζίνα, πατάρι για όσους θέλουν να εγκαταστήσουν εκεί το «γραφείο» τους και τραπέζια στο πλατύ πεζοδρόμιο με το φυτεμένο παρτέρι. Περισσότερα όταν τη δοκιμάσουμε.

Παναγή Τσαλδάρη 129-131, Καλλιθέα