Ιούνιος 1, 2020

Λαζόπουλος, Χειλάκης και Μαξίμου ετοιμάζονται για «Προδοσία» το χειμώνα

Το θεατρικό έργο του Χάρολντ Πίντερ ανεβαίνει από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Βρετάνια.

Τις τρεις πλευρές ενός ερωτικού τριγώνου θα σχηματίσουν τη χειμερινή θεατρική σεζόν ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Λάκης Λαζόπουλος και η Αθηνά Μαξίμου, ερμηνεύοντας τους ήρωες του θεατρικού έργου του Χάρολντ Πίντερ «Προδοσία» σε μια παράσταση που θα ανέβει στο Θέατρο Βρετάνια σε σκηνοθεσία του Χειλάκη.

Ο νομπελίστας συγγραφέας στήνει για τους ήρωές του, δύο άντρες, στενούς φίλους και συνεργάτες, και μία γυναίκα, σύζυγο του πρώτου
και ερωμένη του δεύτερου, ένα ευφυές παιχνίδι με το χρόνο. Όταν ξεκινάει το έργο, η προδοσία ή οι προδοσίες μοιάζουν πια παρελθόν. Καθώς όμως η μηχανή του χρόνου γυρίζει προς τα πίσω, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με ένα άλλο, μεγαλύτερο, παιχνίδι. Εκείνο των σχέσεων, με τις κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και τα ψέματα.

Η «Προδοσία» πρωτοπαίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας τον Νοέμβριο του 1978. Στην Ελλάδα, το παρουσίασε το Θέατρο Τέχνης τον Ιανουάριο του 1981 σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Πίντερ, με κινηματογραφική δομή και αφήγηση σε εννιά σκηνές η χρονική αλληλουχία των οποίων είναι αντίστροφη.