Απρίλιος 8, 2020

Lady Gaga, Billie Eilish και δεκάδες σταρ σε ένα παγκόσμιο online event ενάντια στον κορονοϊό

Τραγουδιστές και προσωπικότητες της παγκόσμιας σόουμπιζ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας κινητοποιήσουν στον αγώνα ενάντια στον Covid-19

Κάποιοι είναι μικροί σε ηλικία ώστε να θυμούνται την Band Aid και το τραγούδι «Do They Know It’s Christmas?» που ηχογραφήθηκε το 1984 για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αιθιοπία. Μια παρόμοια φιλανθρωπική πρωτοβουλία, που θα συνασπίσει όλους τους σταρ της μουσικής, θα την ξαναζήσουμε στις 18 Απριλίου, όταν η Lady Gaga, η Billie Eilish, η Lizzo, ο Elton John και πολλοί άλλοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μας κινητοποιήσουν στον αγώνα ενάντια στον Covid-19.

Το παγκόσμιο τηλεοπτικό και online event «One World: Together at Home» διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την πλατφόρμα Global Citizen, που έχουν αναθέσει στη Lady Gaga να συντονίσει όλους τους καλλιτέχνες και τις προσωπικότητες. Η ίδια η Lady Gaga ανέφερε ότι αυτό το event δεν έχει σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα. Θα ενθαρρύνει όμως το παγκόσμιο κοινό να απαιτήσει από πολυεθνικές, κυβερνήσεις και μεγάλους φιλανθρώπους να χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειες ενάντια στον κορονοϊό και να υποστηρίξουν το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το «One World: Together at Home» θα μεταδοθεί από αμερικανικά και βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και σε streaming στις πλατφόρμες Amazon Prime Video, Apple, Facebook, Instagram, Tencent, Twitch, Twitter και YouTube. Την παρουσίαση θα αναλάβουν οι διάσημοι τηλεπαρουσιαστές Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel και Stephen Colbert, ενώ το line-up περιλαμβάνει μέχρι στιγμής τους: Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Joe Armstrong των Green Day, Burna Boy, Chris Martin, David Beckham, Eddie Vedder, Finneas, Idris και Sabrina Elba, J Balvin, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban, Kerry Washington, Lang Lang, Maluma, Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh Khan και Stevie Wonder, καθώς και τους χαρακτήρες της παιδικής σειράς «Sesame Street».