Απρίλιος 4, 2020

Κορυφαίες παραστάσεις χορού δωρεάν από το Alvin Ailey American Dance Theater

Στο κανάλι του στο YouTube, η ιστορική ομάδα χορού ανεβάζει παραστάσεις, αλλά και μαθήματα χορού από τους εκπαιδευτές του.

Το Alvin Ailey American Dance Theater έκανε το ντεμπούτο του με μια θρυλική παράσταση τον Μάρτιο του 1958 στη Νέα Υόρκη, που άλλαξε για πάντα την αντίληψη για τον αμερικανικό χορό. Ιδρύθηκε από τον Alvin Ailey, έχει παρουσιάσει τα έργα του μπροστά σε περισσότερους από 25 εκατομμύρια θεατές στα μεγαλύτερα θέατρα του πλανήτη, εμπνέοντας και ενώνοντας ανθρώπους κάθε γένους και ηλικίας. Προωθεί τη μοναδικότητα της αφρο-αμερικανικής πολιτιστικής εμπειρίας και τη διατήρηση της παράδοσης του σύγχρονου χορού στην Αμερική. Θεωρείται σήμερα το μεγαλύτερο συγκρότημα χορού της Νέας Υόρκης.

«Where There Are Tongues»

Στο κανάλι του στο YouTube παρουσιάζει το πρόγραμμα «Ailey All Access», με βίντεο από παραστάσεις αλλά και μαθήματα χορού από τους εκπαιδευτές του. Σημείωσε ότι τα βίντεο με τις παραστάσεις είναι διαθέσιμες για περιορισμένο χρονικό διάστημα: μέχρι αύριο μπορείς να παρακολουθήσεις το «Where There Are Tongues», ενώ από τις 9 ως τις 12 Απριλίου θα ανέβει το μυστικιστικό «Divining» (φωτό εξωφύλλου).