Νοέμβριος 23, 2020

Κόψε ηλεκτρονικό εισιτήριο για να δεις θέατρο και όπερα από το σπίτι

Με αργά βήματα, οι ελληνικοί θεατρικοί οργανισμοί παρουσιάζουν παραστάσεις τους σε live streaming ή μαγνητοσκοπημένες με εισιτήριο, καλλιεργώντας μια νέα σχέση με το κοινό τους στην εποχή της πανδημίας.

«Η κυρία του Μαξίμ» του Ζορζ Φεντό από το Εθνικό Θέατρο

Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ., 8€

Ζωντανά από την Κεντρική Σκηνή, το Εθνικό παρουσιάζει την αριστουργηματική γαλλική φάρσα σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Ο δύσμοιρος κύριος Πετιπόν ξυπνά στο σπίτι του έπειτα από ένα ξενύχτι στο καμπαρέ Μαξίμ. Ο ίδιος δεν θυμάται τίποτα από τη χθεσινή βραδιά, στο κρεβάτι του όμως βρίσκεται μια νεαρή χορεύτρια από τα μπαλέτα του Μαξίμ. Η ζωή του γίνεται άνω-κάτω μέσα σε ένα λεπτό. Το έργο έκανε πρεμιέρα το 1899 στο Théâtre des Nouveautés και σημείωσε θρίαμβο. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Αλευράς, Έμιλυ Κολιανδρή και Γαλήνη Χατζηπασχάλη. Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα livestream.n-t.gr με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Στη μετάδοση θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής υποτίτλων στην αγγλική. Η παράσταση δεν θα είναι διαθέσιμη για προβολή μετά το πέρας της.

 

«Τρεις αδελφές» του Άντον Τσέχοφ από το θέατρο Προσκήνιο

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ., 5€

Ένας από τους καλύτερους Τσέχοφ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια είναι αυτό το ανέβασμα από τον Δημήτρη Καραντζά του έργου του Τσέχοφ για το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου, την παγίδα της νοσταλγίας και τη ματαιότητα της προσδοκίας. Το θέατρο Προσκήνιο, που ανέλαβε ο υπερταλαντούχος σκηνοθέτης, εγκαινιάζει έναν κύκλο διαδικτυακής δραστηριότητας με μία και μοναδική προβολή της παράστασης που παρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα στο θέατρο Βεάκη και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τον κύκλο των παραστάσεων της. Πρωταγωνιστούν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νίκος Μάνεσης, Υβόννη Μαλτέζου και Δημήτρης Πιατάς. Αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου και παρακολούθηση της παράστασης εδώ.

 

«Το θείο τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα από το θέατρο Πορεία

Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ., 7€

Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για μια παλιά του αγάπη, που παντρεμένη τώρα πια μ’ έναν πλούσιο αστό, ζει την «ευτυχία» μιας «γεμάτης» ζωής. Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί σωτήρια εναντίον μιας δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά «κανονικούς», απεγνωσμένα «υγιείς» και κάλπικα γεμάτους. Η παράσταση που καθιέρωσε τον Άρη Μπινιάρη στη συνείδηση του θεατρικού κοινού, αποτελεί ταυτόχρονα ένα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Ο μουσικός λόγος του Γιάννη Σκαρίμπα πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδια γραμμένα ειδικά για την παράσταση, και με όχημα τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού δημιουργούν μια ηλεκτρική και δυναμική πλατφόρμα αφήγησης της προκλητικής αυτής ιστορίας. Αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου εδώ.

 

«Αρίστος» από το θέατρο Πορεία

Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ., 7€

Η βραβευμένη παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου για τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως Δράκου του Σέιχ Σου, που βασίστηκε στο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου», παρουσιάζεται σε μια μοναδική live streaming προβολή. Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες ανάλογα με τα βιώματα, το χαρακτήρα και το ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του «Αρίστου». Πρωταγωνιστούν οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος και Ιωάννης Αθανασόπουλος, τους οποίους συνοδεύει στη σκηνή ο μουσικός Γιώργος Δούσος. Αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου εδώ.

 

«Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Από τις 25 Νοεμβρίου, 10€

H επιτυχημένη παραγωγή, η οποία άνοιξε τη φθινοπωρινή σεζόν της Λυρικής τον περασμένο Οκτώβριο, εγκαινιάζει την GNO TV, τη νέα διαδικτυακή τηλεόραση της ΕΛΣ. Το αριστούργημα του Πουτσίνι παρουσιάστηκε σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα, με τη διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο Ερμονέλα Γιάχο στο ρόλο του τίτλου. Η παράσταση είναι μαγνητοσκοπημένη και η παρακολούθησή της με το ηλεκτρονικό εισιτήριο επιτρέπεται για απεριόριστο αριθμό προβολών σε έως 3 συσκευές και για τη διάρκεια ενός μήνα από την πρώτη χρήση του κωδικού πρόσβασης. Αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου εδώ και παρακολούθηση εδώ.