Νοέμβριος 21, 2020

Σωτήρης Κοντιζάς και σε delivery: το νέο project του δημοφιλούς σεφ

Με προζυμένιο ψωμί, kits για να φτιάξεις το φαγητό σου με ελάχιστη προσπάθεια και εμφιαλωμένα κοκτέιλ, αυτή είναι η τρίτη πρόταση του γνωστού master chef.

Μέχρι τώρα ξέραμε το Marvel Universe, το Star Trek Universe και άλλους παρόμοιους κόσμους επιστημονικής φαντασίας, αλλά τώρα ένα πραγματικό παράλληλο σύμπαν αναπτύσσεται και στη γαστρονομική Αθήνα, με επίκεντρο τον δημοφιλή σεφ. Το τρίτο project του Nolanverse (όχι του Κρίστοφερ, αλλά του Σωτήρη Κοντιζά) μετά το Nolan και το Proveleggios είναι το PS: LUNCHEON, μία υπηρεσία delivery αποκλειστικά διαθέσιμη μέσω Wolt.

Στην πρώτη ανάρτηση για το project στο Instagram, διαβάζουμε ότι το PS: LUNCHEON φτιάχνει μια νέα εμπειρία «φαγητού για το σπίτι όπως ακριβώς θέλουμε να το τρώμε, ειδικά σχεδιασμένου για να φτάνει στον προορισμό του». Πέρα από τις μαγειρικές ιδέες της ομάδας του Κοντιζά, προφανώς το νέο αυτό project θίγει εν μέσω έκρηξης του delivery το ζήτημα αν μπορούμε να απολαύσουμε το φαγητό στο σπίτι όπως στον ελεγχόμενο χώρο ενός εστιατορίου.

Το μενού περιλαμβάνει καρβέλι με προζύμι φυσικής ωρίμανσης ψημένο σε μαντεμένια γάστρα, ταραμοσαλάτα με λάδι μυρωδικών, σαλάτα με soba noodles και λαχανικά, μισό καπνιστό κοτόπουλου για δύο άτομα με συνοδευτικό καπνιστό ρύζι με κίμτσι, και «καμμένο» τσιζκέικ του κιλού. Η πρόταση του PS: LUNCHEON ολοκληρώνεται με kits για να φτιάξεις πίτσα, tacos ή ράμεν, με εμφιαλωμένα κοκτέιλ και κρασιά όπως ένα Beaujolais Nouveau του Albert Bichot και ετικέτες περιορισμένης κυκλοφορίας. (φωτογραφίες φαγητών από τη Wolt)