Σεπτέμβριος 9, 2020

Καταπληκτικές γυναίκες ενώνουν τη φωνή τους για την ισότητα στην ελληνική μουσική

Στο πλαίσιο της Athens Pride Week, διοργανώνεται από το κίνημα shesaid.so Athens μία διαδικτυακή συζήτηση την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.

Tον Σεπτέμβριο του 2014 ιδρύθηκε η διεθνής κοινότητα shesaid.so, μία διεθνής ομάδα αποτελούμενη από περισσότερες από 12.000 γυναίκες όλων των τομέων της μουσικής βιομηχανίας. Με έδρα το Λονδίνο και το Λος Άντζελες, το shesaid.so έχει 15 ενεργά τοπικά παραρτήματα σε όλο τον κόσμο. Το όραμα του shesaid.so είναι να συνδεθούν και να ενδυναμωθούν οι κοινότητες που δεν εκπροσωπούνται αρκετά στη μουσική βιομηχανία, με έμφαση στις γυναίκες.

To shesaid.so Athens, το αθηναϊκό παράρτημα αυτύ του κινήματος, εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2020. Ο στόχος του είναι να αλλάξει τις σημερινές συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι γυναίκες στη μουσική και την τέχνη, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ανεπαρκή εκπροσώπηση και έκθεση, ελάχιστες ευκαιρίες ανάδειξης του ταλέντου τους και πολλά φαινόμενα σεξισμού και παρενόχλησης. Παρόλο που παγκοσμίως παρατηρείται βελτίωση, στην Ελλάδα η αλλαγή προς την ισότητα δεν ακολουθεί την επιταχυνόμενη ταχύτητα άλλων χωρών. Το γενικό σύνθημα του shesaid.so Athens έγκειται στην ιδέα ότι το ταλέντο ξεπερνά το φύλο, την ηλικία και τις εθνικότητες, και επικεντρώνεται αποκλειστικά στην έμπνευση, τη συνεργασία, την ποικιλομορφία και την ένταξη.

Στο πλαίσιο του Athens Pride Week, το shesaid.so Athens προσκαλεί τις Νατάσσα Μποφίλιου, Sma Rag Da, Sugahspank!, Μέμη Κούπα, Μαρία Παππά και Αμαρία Κατσανεβάκη σε μία ανοιχτή συζήτηση γύρω από τη θέση της γυναίκας στη μουσική βιομηχανία. Το βίντεο θα μεταδοθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στι 7:30 μ.μ. εδώ, εδώ και εδώ. Με αυτήν τη δράση, το shesaid.so Athens πρωτοπαρουσιάζεται στο κοινό εκφράζοντας ένα κοινωνικό πρόβλημα που έχει λάβει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις, θίγοντας την ανισότητα σε πολλούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς τομείς, και ξεσηκώνοντάς μας ώστε να περάσουμε από την παρατήρηση και τη στείρα αποδοχή στην πράξη.