Μάιος 11, 2020

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, «ιπτάμενη» συναυλία και όλες οι νέες εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ αυτή την εβδομάδα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει να προσφέρει μέσα από το #snfccAtHome ένα πλήρες διαδικτυακό πρόγραμμα ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και άθλησης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εβδομάδας από Δευτέρα 11 έως και Κυριακή 17/5 περιλαμβάνει:

Η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου συνεχίζει να διαβάζει το εμβληματικό παιδικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη «Το καπλάνι της βιτρίνας», σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη. Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν υπέροχα πρωτότυπα ζωγραφικά έργα που δημιούργησε ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου. Η ηχητική σειρά μεταδίδεται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 18:00.

Την Τρίτη 12 Μαΐου, σε μια ηχογραφημένη συναυλία στο πλαίσιο των Music Escapades, τα ηλεκτρονικά ηχοτοπία της May Roosevelt συναντούν το μηχανικά beats των Mechanimal, παρασύροντάς μας σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, ονειρικό και τρισδιάστατο.

Την Τετάρτη 13 Μαΐου, στο πλαίσιο της σειρά «Αναγνώσεις», η Ηρώ Μπέζου διαβάζει τα πεζογραφήματα του Φώτη Κόντογλου «Ωσαννά!» και «O θεός Κόνανος και το μοναστήρι του το λεγόμενο καταβύθιση».

φωτό: Αλίνα Λέφα

Την Πέμπτη 14 Μαΐου, σε μια ηχογραφημένη συναυλία των Jazz Chronicles, ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος της δισκογραφίας του, καθώς και διασκευές αγαπημένων του κομματιών, από jazz standards και indie έως ελληνική παραδοσιακή μουσική, με τη συνοδεία ενός σεξτέτου εγχόρδων.

φωτό: Γιώργης Γερόλυμπος

Το Σάββατο 16 Μαΐου στις 20:00 η διαδικτυακή σειρά ζωντανών συναυλιών #snfccAtHome: music κυριολεκτικά απογειώνεται με τη συναυλία του καταξιωμένου συνθέτη Δημήτρη Καμαρωτού με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μετέωρη». Για πρώτη φορά από τότε που άνοιξε, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί μια συναυλία στο ψηλότερο σημείο του, το Ενεργειακό Στέγαστρο.

Την Κυριακή 17 Μαΐου, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, παρουσιάζει σε live αναμετάδοση χωρίς την παρουσία κοινού, το «4.48 Ψύχωση» της Σάρα Κέιν, ένα έργο-σταθμός της σύγχρονης δραματουργίας. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Γιάννης Κλίνης ερμηνεύουν το τελευταίο έργο της εμβληματικότερης συγγραφέως της «in-yer-face» βρετανικής σκηνής, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά.

Για όλες τις online παιδικές δραστηριότητες, τα προγράμματα γυμναστικής και άλλες εκδηλώσεις, μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.