Μάιος 14, 2020

Οι μεγάλες πόλεις του κόσμου σε καραντίνα όπως τις αποτύπωσε ένας Ιταλός καλλιτέχνης

Με το project «Imagine all the people», ο Pierpaolo Rovero «ταξιδεύει» από την Αθήνα μέχρι το Χονγκ Κονγκ και κρυφοκοιτάζει τη ζωή των κατοίκων τις μέρες του lockdown.

Θυμάσαι που κάποιοι σελέμπριτι χρησιμοποίησαν στην αρχή της καραντίνας το «Imagine» του John Lennon δήθεν για να μας εμψυχώσουν; Ευτυχώς, ο Ιταλός καλλιτέχνης, κομίστας και illustrator Pierpaolo Rovero εμπνεύστηκε από αυτό το τραγούδι πιο δημιουργικά. Το «Imagine all the people» είναι μία σειρά από illustrations, που μας ταξιδεύουν με τη φαντασία σε μεγάλες πόλεις του κόσμου την περίοδο της καραντίνας, για να δούμε πώς περνούν τον καιρό τους οι κάτοικοι στο σπίτι.

Σε κάθε έργο, ο Pierpaolo Rovero αποτυπώνει ένα σημείο μιας πόλης και μας προσκαλεί να κοιτάξουμε τους ανθρώπους να επιδίδονται σε μία συγκεκριμένη δραστηριότητα: στην ηλιόλουστη Αθήνα οι κάτοικοι αθλούνται σε ταράτσες και μπαλκόνια, στην Ιερουσαλήμ προσεύχονται, στο Χονγκ Κονγκ εργάζονται, στη Νέα Υόρκη διαβάζουν, στο Τορίνο και στη Γένοβα αγκαλιάζονται, στη Μαδρίτη κάνουν έρωτα, στη Φλωρεντία μαγειρεύουν,  και στο Λονδίνο πίνουν τσάι. Τα πολύχρωμα σχέδια του Pierpaolo Rovero αποκαλύπτουν μια αλήθεια για την καραντίνα που ζήσαμε: όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν, τελικά μας ενώνουν ίδιες αγαπημένες συνήθειες και δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Δες όλα τα έργα της σειράς και ακολούθησε τον Pierpaolo Rovero στο Instagram.