Απρίλιος 16, 2020

Η μαγευτική παράσταση «The Thread» δωρεάν online για να δεις τους παραδοσιακούς χορούς διαφορετικά

Ο χορογράφος Ράσελ Μάλιφαντ κρατάει το νήμα που ενώνει τον παραδοσιακό με τον σύγχρονο χορό, σε μια παράσταση με μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι: παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί, που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα φανερώνουν τη διαχρονία του ελληνικού πολιτισμού, δίπλα στον σύγχρονο χορό. Ο κόσμος της παράδοσης, που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια, και ο κόσμος της σύγχρονης κίνησης, που εκπροσωπεί την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων. Το «The Thread», σαν άλλος μίτος της Αριάδνης, οδηγεί σε κόσμους φαινομενικά ασύμβατους, φωτίζοντας υπόγειες συγγένειες που οι άνθρωποι διστάζουν να αποδεχθούν.

Η πρωτότυπη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου πότε διαχωρίζει και πότε ενώνει τους δύο αυτούς κόσμους, ο «χορογράφος του φωτός» Mάικλ Χαλς δημιουργεί ένα μοναδικό φωτιστικό «σκηνικό» και η ανερχόμενη δύναμη του σύγχρονου ντιζάιν Μαίρη Κατράντζου σχεδιάζει τα κοστούμια της παράστασης εμπνευσμένη από αρχαία μινωικά αγγεία. Ο Ράσσελ Μάλιφαντ τολμά να αποδομήσει και να ανασυνθέσει την κινησιολογία του παρελθόντος, δημιουργώντας ένα σύνολο από 18 εξαίρετους έλληνες χορευτές, που εκπροσωπούν τόσο τον παραδοσιακό όσο και τον σύγχρονο χορό.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή του Sadler’s Wells και παρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα είναι διαθέσιμη από αύριο Μεγάλη Παρασκευή 17/4 στις 9 μ.μ. και για επτά ημέρες στο κανάλι του Sadler’s Wells στο YouTube και στη σελίδα του στο Facebook.