Απρίλιος 14, 2020

Η «Λίμνη των κύκνων» της Λυρικής δωρεάν online για περιορισμένο χρόνο

Το έργο του Τσαϊκόφσκι σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου θα είναι διαθέσιμη τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου.

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν μεταδόσεων παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από την τηλεόραση της ΕΡΤ2 και μέσω του Διαδικτύου. Πάνω από 110.000 θεατές είδαν το περασμένο Σάββατο την «Κάρμεν», ενώ οι μεταδόσεις συνεχίζονται με τη «Λίμνη των κύκνων».

Η «Λίμνη των κύκνων» του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι διαχρονικά συναρπάζει και συγκινεί το κοινό, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του έργου υπερβαίνουν σχεδόν τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα, πρόκειται και για ένα μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων.

H παραγωγή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 σε χορογραφία του Διευθυντή Μπαλέτου Κωνσταντίνου Ρήγου, αντιπαραθέτει εκτενή κομμάτια της πρωτότυπης χορογραφίας του μπαλέτου των Πετιπά/Ιβάνοφ με μια νέα χορογραφική ματιά, επιχειρώντας να θέσει ερωτήματα, αλλά και να αναζητήσει απαντήσεις για το πώς μπορούν να «ξαναδιαβαστούν» σήμερα τα μεγάλα έργα του ρεπερτορίου του κλασικού χορού. Ο Ρήγος υπέγραψε μια μεταμοντέρνα ανάγνωση και μετέτρεψε το κλασικό μπαλέτο σε κάτι που θα μπορούσε να ονομαστεί «μετακλασικό», αφού συνδιαλέγεται και επαναπλαισιώνει το πρωτότυπο, δημιουργώντας ένα νέο έργο.

Η παράσταση θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 στις 20:00 και θα παραμείνει στη σελίδα για 30 ώρες. Παράλληλη μετάδοση στη σελίδα της ΕΛΣ στο Facebook.