Μάρτιος 23, 2020

Η καινούργια σειρά του Netflix «Unorthodox» είναι μια συναρπαστική ιστορία απόδρασης

Η ηρωίδα δραπετεύει από μια αυστηρή εβραϊκή κοινότητας της Νέας Υόρκη και καταφεύγει στο Βερολίνο για να γλιτώσει από το γάμο της.

Ασφυκτιώντας σε ένα γάμο που δεν διάλεξε η ίδια αλλά και λόγω των αυστηρών κανόνων της κοινότητας των Χασιδιστών Εβραίων της Νέας Υόρκης, η Έστερ Σαπίρο μαζεύει τα πράγματά της και το σκάει με προορισμό το Βερολίνο. Αυτή την απόδραση περιγράφει η καινούργια μίνι σειράς του Netflix «Unorthodox», η οποία είναι πέρα ως πέρα αληθινή. Η πραγματική ηωίδα της ιστορία είναι η Ντέμπορα Φέλντμαν, η οποία αφηγήθηκε πώς ανακάλυψε ξανά τον εαυτό της στη Γερμανία στο αυτοβιογραφικό βιβλίο «Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots».

Το «Unorthodox» περιγράφει τη μικρή επανάσταση μιας γυναίκας αλλά και μία θρησκευτική κοινότητα με ακραίες πεποιθήσεις και συνήθειες, την οποία ελάχιστα γνωρίζουμε. Τη σειρά δημιούργησε η Άννα Γουίνγκερ, η οποία έχει υπογράψει και τις κατασκοπικές σειρές «Deutschland 83» και «Deutschland 86», ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει η Σίρα Χάας, που ελπίζουμε να την ξαναδούμε σύντομα.

Αν και εκτυλίσσεται σε μια συγκεκριμένη κοινότητα, η σειρά περνάει ένα μήνυμα με το οποίο μπορούν να ταυτιστούν όλοι, όπως λέει η Γουίνγκερ: «Οποιοσδήποτε αισθάνεται την ανάγκη να παλέψει για να διεκδικήσει την ατομικότητά του μέσα σε μια κοινότητα, θα δει κάτι από τον εαυτό του στη σειρά».

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix. Δες το τρέιλερ: