Μάιος 8, 2020

Η Γκίλιαν Άντερσον και ο Λόκι των «Avengers» έρχονται με το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στην οθόνη σου

Συνεχίζονται όλο το μήνα οι δωρεάν online προβολές με τέσσερις πρόσφατες παραγωγές του θεατρικού οργανισμού.

Και τι δεν έχουμε δει από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας μέσα στην καραντίνα: από τον Τζέιμς Κόρντεν στη φάρσα «One Man, Two Guvnors» μέχρι τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Φρανκενστάιν, ενώ μέχρι την επόμενη Πέμπτη ο Ρέιφ Φάινς ως Μάρκος Αντώνιος ερωτεύεται παθιασμένα την Κλεοπάτρα.

Οι επόμενες παραστάσεις που θα ανεβάσει το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στο YouTube είναι ακόμη ένα μεγάλο δώρο για τους θεατρόφιλους, που προβλέπεται να στερηθούν το θέατρο για καιρό ακόμη. Ξεκάθαρα ανυπομονούμε να δούμε την Γκίλιαν Άντερσον να ερμηνεύει τον εμβληματικό ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά στο «Λεωφορείο ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς –  τη σκηνοθετεί ο πολυπράγμων Μπένεντικτ Άντριους (21/-28/5).

«Κοριολανός»

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το κοινωνικό έργο «Barber Shop Chronicles» (14/-21/5), που περιγράφει την καθημερινότητα των Αφρικανών σε όλο τον κόσμο, τον σεξπιρικό «Κοριολανό» με πρωταγωνιστή τον Τομ –«Λόκι»– Χίντλστον (4-11/6), και το «This House», που μας μεταφέρει στα παρασκήνια της βρετανικής πολιτικής του 1970 (28/5-4/6).

Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας προβάλλονται στο YouTube για μία εβδομάδα.