Μάρτιος 15, 2020

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου έρχεται δωρεάν στο σπίτι σου

Η περίφημη ορχήστρα άνοιξε την ιστοσελίδα της για να παρακολουθήσεις ελεύθερα το αρχείο των συναυλιών της.

Αυτό είναι ένα καταπληκτικό νέο για τους φίλους της κλασικής μουσικής, που έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο στο σπίτι λόγω αυτοπεριορισμού. Η ιστορική Φιλαρμονική του Βερολίνου δίνει δωρεάν πρόσβαση στην ιστοσελίδα με τις μαγνητοσκοπημένες συναυλίες της. Υπό κανονικές συνθήκες, το Digital Concert Hall μεταδίδει σε live streaming περίπου 40 συναυλίες της περίφημης ορχήστρας κάθε σεζόν, ενώ περιέχει ένα πλούσιο συναυλιακό αρχείο. Όλο αυτό το υλικό είναι προσβάσιμο με διάφορα πακέτα συνδρομών.

Μπορείς να παρακολουθήσεις 19 συναυλίες με διευθυντή τον Herbert von Karajan, με τον οποίο η ορχήστρα γνώρισε μεγάλες δόξες

Μετά την ανακοίνωση ότι η ορχήστρα αναστέλλει τις δραστηριότητές της μέχρι τις 19 Απριλίου λόγω κορονοϊού, η πρόσβαση στο υλικό είναι ελεύθερη για όλους. Αν είσαι καινούργιος χρήστης, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα θα βρεις αναλυτικές οδηγίες για το πώς να εγγραφείς δωρεάν και να εξαργυρώσεις το κουπόνι ελεύθερης πρόσβασης για ένα μήνα, αλλά και πώς μπορείς να παρακολουθήσεις το υλικό.

Το κτήριο όπου στεγάζεται η Φιλαρμονική του Βερολίνου

Στο Digital Concert Hall θα βρεις εκατοντάδες συναυλίες της Φιλαρμονικής του Βερολίνου με τους βασικούς διευθυντές της, όπως ο Claudio Abbado, ο Herbert von Karajan, ο Sir Simon Rattle και ο τωρινός, ο Kirill Petrenko, καθώς και με προσκεκλημένους διευθυντές, όπως ο δικός μας Θεόδωρος Κουρεντζής. Υπάρχει επίσης ένα αρχείο με συνεντεύξεις και με ταινίες με θέμα τους σολίστες και τους διευθυντές της ορχήστρας – κάπου εκεί βρήκαμε ένα ταινιάκι του Wim Wenders για την ιστορία της ορχήστρας.

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου ιδρύθηκε το 1882. Με τον Herbert von Karajan, που ήταν ο διευθυντής της από το 1995 ως το 1989, πέρασε μια φάση εξωστρέφειας με πάρα πολλές ηχογραφήσεις και παγκόσμιες περιοδείες, αλλά και τα πρώτα της Grammy. Το Digital Concert Hall είναι μια πρωτοποριακή υπηρεσία της ορχήστρας, που λειτουργεί από το 2008 και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέο υλικό.