Απρίλιος 10, 2020

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη διαβάζει «Μικρό πρίγκιπα» στο YouTube

Η ερμηνεύτρια επικοινωνεί από το σπίτι της με μικρά και μεγάλα παιδιά, διαβάζοντας το πολυαγαπημένο παραμύθι του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί

 

Τη συγκινητική ιστορία του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί «Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα αφηγηθεί από αυτό το Σάββατο 11/4 ως και τη Μεγάλη Τετάρτη 15/4 η Ελεωονόρα Ζουγανέλη στο κανάλι της στο YouTube, δηλώνοντας ότι «ο μικρός πρίγκιπας αποτελεί ένα θαυμάσιο σύμβολο για την ζωή μου». Με ένα προσωπικό μήνυμα συνοδεύει αυτό το νέο project η Ζουγανέλη, όπου αναφέρει:

Παρόλο που πρόκειται για ένα παραμύθι, μπορώ να σας αποκαλύψω πως τα ταξίδια του και ο τρόπος που ανακάλυπτε τα μυστικά και τις αξίες της ζωής, άρχισαν να με συγκινούν, να με απασχολούν και να με καθορίζουν πολύ μετά από την πρώτη φορά που έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο.

Έννοιες όπως η ματαιοδοξία, η πλεονεξία, η φιλία, η εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη φύση, η αγάπη, ο πόνος του αποχωρισμού, η ύπαρξη μας σε ένα σύμπαν, ακόμα και η προσωπική διαδρομή του καθενός καθημερινά εμφανίζονται στη ζωή μου και με φέρνουν αντιμέτωπη με πολλά ερωτηματικά.

Όλα αυτά λοιπόν που μέσα στην ταχύτητα της καθημερινότητας έρχονται και φεύγουν πότε απαντημένα και πότε αναπάντητα, τώρα μέσα σε αυτή την προσωπική μου μοναξιά, άρχισαν να μου φωνάζουν πιο δυνατά και να με καλούν ίσως να γίνω λίγο ακόμα πιο συνειδητή απέναντι στη στάση ζωής μου.

Η ανάγκη μου για επικοινωνία γίνεται ολοφάνερη καθημερινά σε εμένα. Έτσι μέσα σε αυτές τις παράξενες και καταιγιστικές σκέψεις και ανάγκες ήρθε και η επιθυμία να προσπαθήσω να επικοινωνήσω με μικρούς ακροατές. Πώς αλλιώς; Διαβάζοντας το αγαπημένο μου παραμύθι. Σας καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο του μικρού πρίγκιπα και στο σπίτι μου.

Θα είμαστε παρέα και θα προσπαθούμε να ζωντανέψουμε στην καρδιά μας τον μικρό μας πρίγκιπα. Μπορούμε αν τα καταφέρουμε να αφήσουμε εκεί το μικρό αυτό αγόρι να μας θυμίζει το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε αυτούς που αγαπούμε και μας αγαπούν.

Συγχωρήστε τα λάθη μου… Δεν έχω ξανά βρεθεί αντιμέτωπη με κάτι παρόμοιο και ήταν μεγάλη η αγωνία. Μην ξεχνάτε πως σε όλη τη διάρκεια γνώριζα πως απευθύνομαι σε παιδιά. Δηλαδή σε ανθρώπους με περισσότερη αντίληψη και κατανόηση.

Ο «Μικρός Πρίγκιπας», στη μετάφραση του Στρατή Τσίρκα, θα ανέβει στο κανάλι της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο YouTube σε 5 επεισόδια, ξεκινώντας από αύριο Σάββατο 11/4.