Μάιος 9, 2020

Η Δήμητρα Γαλάνη τραγουδά απόψε σε ζωντανή μετάδοση από το ΚΠΙΣΝ

Η συναυλία της ερμηνεύτριας από τον Φάρο υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση.

Με τη Δήμητρα Γαλάνη συνεχίζεται η νέα διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος #snfccAtHome: music, στην οποία αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Η Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ το Σάββατο 9 Μαΐου στις 21.00 μαζί με το δεξιοτέχνη στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα Θωμά Κωνσταντίνου και τον εξαιρετικό πιανίστα της τζαζ Σπύρο Μάνεση.

Θωμάς Κωνσταντίνου

Οι τρεις τους, μετά την κοινή τους συναυλία στο Union Chapel του Λονδίνου τον Δεκέμβριο του 2019, ξαναβρίσκονται σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση. Τα δύο όργανα, το ούτι και το πιάνο, εκπροσωπούν την κάθε τοποθεσία, ενώ συνδετικός κρίκος είναι η χαρισματική φωνή της Γαλάνη.

Σπύρος Μάνεσης

Η παράσταση «γεφυρώνει» τις αντιθέσεις αυτών των δύο μουσικών κόσμων που ήταν διαχρονικά κοντά ανταλλάσσοντας στοιχεία και ιδέες. Η Γαλάνη και οι δύο μουσικοί αναδεικνύουν αριστοτεχνικά τις διαφορές και τις ομοιότητες φωτίζοντας το κοινό μονοπάτι πάνω στο οποίο πορεύεται η Τέχνη, και παρουσιάζουν με μοναδικό τρόπο αγαπημένα τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο.

Παρακολούθησε τη συναυλία ζωντανά στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ ή στη σελίδα του στο Facebook το Σάββατο 9/5 στις 21:00.