Ιούνιος 9, 2020

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου θα μας μιλά το καλοκαίρι για το… υπέροχό της διαζύγιο

Ο γλυκόπικρος μονόλογος της Τζέραλντιν Άρον κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 8 Ιουλίου στην υπαίθρια σκηνή του Χυτηρίου.

Το χειμώνα είδαμε το θεατρικό «Το υπέροχό μου διαζύγιο» με τη Φαίδρα Δρούκα και τώρα ήρθε η σειρά της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου να ερμηνεύσει το ρόλο της Άντζελας, που κάνει μια αναδρομή στο γάμο και το διαζύγιό της λέγοντας ατάκες όπως: «H ζωή μιας γυναίκας είναι κάτι σαν γεύμα. Ο άντρας είναι κάτι σαν επιδόρπιο. Καλό είναι να φας και το επιδόρπιο, αλλά, μην ξεχνάτε, όλα τα δυσάρεστα, η χοληστερίνη, το πάχος, το ζάχαρο και εν τέλει η τύφλωση, προκαλούνται συνήθως όχι από το φαΐ, αλλά από τα επιδόρπια».

Από την Τετάρτη 8 Ιουλίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00, το «Υπέροχό μου διαζύγιο» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά στον κήπο του θεάτρου Χυτήριο, όπου τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανονισμοί. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την Άντζελα, μια γυναίκα γύρω στα πενήντα και μητέρα μιας έφηβης κόρης, που δέχεται αίτηση διαζυγίου από το σύζυγό της.

Εκτεθειμένη στη μοναξιά, που δεν είναι δική της επιλογή, και με την κρίση της ηλικίας να της χτυπά την πόρτα, η Άντζελα ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε μια προσπάθεια να βρει το βηματισμό της μέσα στο αναπάντεχο κενό της ζωής της. Αυτός ο μονόλογος της Τζέραλντιν Άρον έχει παιχτεί σε 28 χώρες, κινείται από το δάκρυ στο γέλιο και φωτίζει με ειλικρίνεια τις κωμικές, τρυφερές, γλυκόπικρες και δραματικές ψυχολογικές μεταπτώσεις μιας καθημερινής ηρωίδας, μιας γυναίκας που δεν σταματά να διεκδικεί το δικαίωμα στο όνειρο και την ευτυχία.